Звинуватила у держзраді: Тимошенко оголосила про початок процедури імпічменту Порошенка

Звинуватила у держзраді: Тимошенко оголосила про початок процедури імпічменту Порошенка

Лідер “Батьківщини” звинувачує президента у державній зраді. Партія «Батьківщина» розпочинає процедуру імпічменту президента.




Як передає УНІАН, про це лідер фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила на засіданні Верховної Ради. Вона стверджує, що президент Петро Порошенко та особи з його оточення контрабандно, за завищеними цінами завозили з РФ в Україну неякісні запасні частини до військової техніки. За словами Тимошенко, це довели журналісти-розслідувачі, які два роки спостерігали за цим, а вчора оприлюднили відповідні матеріали.


“Через “Ленінську кузню” діючого президента проводилися оборудки зі завезення в Україну контрабандно запасних частин з Російської Федерації – країни-агресора з відкатами, з відмивками, з обналом грошей за цінами у 2-4 рази дорожче, ніж навіть вони закуповували, і ці зіпсовані запасні частини постачалися на українські оборонні заводи і використовувалися для того, щоб їх ставити в нашу українську військову техніку», – сказала Тимошенко.

Тимошенко наголошує, що таким чином «підривалася обороноздатність України». «Найголовніше, що на чолі цієї піраміди стояв президент України», – заявила Тимошенко. За її словами, «в цих оборудках брав участь пан Гладковський, який очолює сьогодні, по суті, «Укроборонпром», а також його син та друзі сина». Тимошенко вважає, що дії президента «підпадають під статтю 111 Кримінального кодексу України – державна зрада…».



Тимошенко заявила, що разом з іншими фракціями, які підтримають ініціативу «Батьківщини», «ми розпочинаємо процедуру імпічменту президента». Як відомо, в Україні немає закону про імпічмент президента, яким має бути унормована процедура усунення глави держави від посади.

Як повідомлялося, журналісти проекту «Наші гроші з Денисом Бігусом» опублікували розслідування, у якому йдеться про схеми масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі, до якого нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор.

Стверджується, що Ігор Гладковський та його партнери вступили у змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також – на складах української армії. Після цього ці військові частини перепродавали “Укроборонпрому”.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий