З’явилися подробиці передачі даних клієнтів ПриватБанку Москві

З’явилися подробиці передачі даних клієнтів ПриватБанку Москві

Олександр Дубінський розкрив деталі витоку інформації про клієнтів ПриватБанку. Виявилось, що права рука Валерії Гонтаревої, Катерина Рожкова, особисто викликала російського кур’єра для передачі конфіденційної інформації.




Про це жерналіст написав на своїй сторінці у соцмережі, новину передає «Преса України».


Телеведучий програми «Гроші» Олександр Дубінський заявив, що його джерела надали скандальні подробиці передачі даних клієнтів найбільшого системного банку країни, ПриватБанку, для Росії.

«За моїми даними, за спеціальним запрошенням заступника голови Нацбанку Рожкової до Києва з Москви прилітала громадянка РФ пані Яна Андріївна Середня (паспорт РФ 53-0560677)», — написав він.



Експерт відзначив, що росіянка відвідала Приват у Дніпрі та НБУ у Києві. В ході візиту Середня отримала повний доступ до інформації про клієнтів ПриватБанку. За словами Дубінського, інформацію їй передали на жорсткому диску, який вона особисто і відвезла у Москву.

«Що цікаво, фахівець з таким прізвищем — не фігурує в переліку представників московського офісу компанії Kroll, який мав відповідно до розпорядження Рожкової доступ до інформації про клієнтів ПБ», — зауважив Дубінський.

Виявилось, що доступ до банківської таємниці росіянці відкрили індивідуально. Сприяла цьому заступниця голови НБУ Валерії Гонтаревої, яка знаходиться у тривалій відпустці, Катерина Рожкова.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий