З’явилися правдиві фото пенсіонерів в СРСР: тотальні злидні і порожнеча в очах

З’явилися правдиві фото пенсіонерів в СРСР: тотальні злидні і порожнеча в очах

У мережі з’явилися правдиві фото злиденного життя пенсіонерів в Радянському Союзі. На яскравих кадрах видно, що літні люди, в основному бабусі (дідусі до цих років просто не доживали) виглядають вкрай убого. Старий одяг, згаслий погляд і вираз нескінченної туги на обличчі — саме так виглядали літні люди в СРСР.




Про це розповів відомий блогер Максим Мирович.


«Я думаю, ви і самі, хто ще застав СРСР, добре запам’ятали цих пахнучих нафталіном нещасних бабусь і дідусів — спини яких життя згинало навпіл…» — пише блогер.

Дивлячись на зовнішній вигляд «совкових» людей похилого віку, можна зрозуміти, що життя в Радянському Союзі було не цукор. Якщо молоді люди ще могли собі дозволити хоч якось одягатися, стежити за собою, то у більшості радянських людей похилого віку на це не було ні грошей, ні сил, ні здоров’я.



При всьому цьому літні люди нарівні з молодими змушені були вистоювати нескінченні радянські черги, мотатися в транспорті по всьому місту, щоб добути дефіцитні товари.

З'явилися правдиві фото пенсіонерів в СРСР: тотальні злидні і порожнеча в очахЗ'явилися правдиві фото пенсіонерів в СРСР: тотальні злидні і порожнеча в очах

Люди в СРСР старіли швидше через важку шкідливу роботу, убоге харчування. Зубів у людей похилого віку або не було взагалі, або ж усмішку спотворювали «золоті» чи металеві коронки. Втім, деякі могли дозволити «повний» зубний протез

«Одягалися радянські люди похилого віку в похмурі костюми і сукні коричнево-землистих, сірих або чорних кольорів. Старі жінки носили такі ж похмурі сукні або верхній одяг, на зразок плащів і пальто — все це було куплено ще в передпенсійні роки відносної молодості і доношувалося потім до гробової дошки», — пише Мирович.

Ще одна відмінна риса гардеробу радянських людей похилого віку — їхні речі моторошно пахли нафталіном, яким одяг пересипали для захисту від молі.

З'явилися правдиві фото пенсіонерів в СРСР: тотальні злидні і порожнеча в очахЗ'явилися правдиві фото пенсіонерів в СРСР: тотальні злидні і порожнеча в очахЗ'явилися правдиві фото пенсіонерів в СРСР: тотальні злидні і порожнеча в очах

Фото: mirovich.media

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий