Блискавка вдарила в міст біля села Демидів, пролунав вибух: є загиблий та двоє поранених

Блискавка вдарила в міст біля села Демидів, пролунав вибух: є загиблий та двоє поранених

На Київщині блискавка вдарила у міст через річку Ірпінь, що сполучає Лютіж та Демидів, унаслідок удару здетонував вибуховий пристрій під опорою мосту. Автомобільний та пішохідний рух через міст зупинено, об’їзд можливий лише через Гостомель.




Щонайменше одна людина загинула, ще двоє – поранені. Про це повідомляють місцеві Telegram-канали.


«Блискавка влучила в міст з Лютежа на Демидів. Кажуть, є постраждалі. UPD: інформація підтверджена», – зазначено в одному з місцевих пабліків.

Наразі рух через міст неможливий.



Рух через міст неможливий

Як зазначили у Київській обласній військово-цивільній адміністрації, унаслідок руйнування мосту щонайменше одна людина загинула, двоє отримали поранення.

«Сьогодні у Вишгородському районі, біля села Демидів, зруйновано міст через річку Ірпінь. За попередньою інформацією, одна людина загинула, двоє поранені. Постраждалим надається кваліфікована медична допомога. На місці працюють рятувальники та екстрені служби. Проводяться слідчі дії для з’ясування причин інциденту. Наразі рух транспорту через міст тимчасово обмежений», – зазначено у повідомленні.

Повідомлення Київської ОВА

За даними видання «Телеграф», постраждати могли бійці Тероборони, які охороняли міст.

«Міст було зруйновано в момент наступу російських військ у лютому і відновлено після деокупації. Як відомо, всі стратегічні мости і ділянки охороняють бійці Тероборони. Ймовірно, жертви саме з їхнього числа. Інформація уточнюється», – зазначено у повідомленні.

У чаті Демидова люди активно діляться подробицями надзвичайної події.

Через міст не пускають навіть пішки. Об’їзд поки тільки через Гостомель. Підкурганний (Володимир Підкурганний, голова Димерської ОТГ. – Ред.) сказав, будуть вирішувати про об’їзд через Козаровичі, там міст поки що розібраний. Коли що буде – поки невідомо. Є постраждалі», – пишуть місцеві жителі.

Допис Підкурганного

За попередніми даними, міст було знищено внаслідок детонації міни, закладеної під опорою мосту на випадок повторного вторгнення російських окупантів – від удару блискавки вона здетонувала.

У мережі вже з’явилося відео моменту влучання блискавки: на ньому видно вибух.

Перше фото зі зруйнованого мосту
Міст повністю зруйновано
Загинула щонайменше одна людина, ще двоє отримали поранення

Міст, який сьогодні, 29 червня, було пошкоджено, сполучає два береги річки Ірпінь. Під час боїв на Київщині у лютому його було підірвано. Після того міст встигли відновити.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий