«Бомбили 15 годин поспіль»: легендарний футболіст готував на вогнищі в окупованому Гостомелі та біг без «зеленого коридору»

«Бомбили 15 годин поспіль»: легендарний футболіст готував на вогнищі в окупованому Гостомелі та біг без «зеленого коридору»

Колишній футболіст «Динамо» та збірної України Владислав Ващук розповіла, як із запасами їжі на три дні просидів у підвалі будинку у Гостомелі з дітьми усі 15 діб. Але навіть за умов війни дівчина на сусідній вулиці змогла народити дитину.




Легендарний український захисник згадав, що був момент, коли бомбардування їхнього містечка тривало цілих 15 годин. А також розповів, як люди таки наважилися втекти з Гостомелю, захопленого російськими окупантами.


Владислав Ващук.

«Ще першого дня забрав дітей, але не встиг поїхати – гелікоптери налетіли. Їжі було на три доби, а чекати довелося 15 днів. Поки три дні була електрика, було більш-менш. За три дні до виїзду пропав газ, довелося готувати на багатті. Психувати було ніколи, хоч і хотілося. Пару картоплин на день з’їж, чаю вип’єш і задоволений», – сказав Ващук FanDay.net.

Владислав Ващук.

Обстрілювали Гостомель здебільшого з повітря. Колишній футболіст наголошує, що під час маленьких пострілів місцеві діти вже особливо не ховалися.



«А коли «Гради», авіація – інша справа. Дуже голосно. Був момент, коли бомбили 15 годин поспіль. Я вже чекав, коли у них боєприпаси закінчаться. Було видно, як снаряди літають то в один, то в інший бік. Літаки низько летіли як куля…», – зізнався Ващук.

Усі ці 15 днів Владислав із дітьми провели у підвалі свого будинку, де для трьох місця було достатньо. А в будинку навпроти, наприклад, було 23 особи. Тому що не всі мали підвали, а деякі будинки розбили, і люди просилися, щоб їх прихистили.

Владислав Ващук із дітьми.

«До речі, поки ми там були, на сусідній вулиці дівчинка народила дитину. Новин у нас там було небагато, і незабаром про це знав весь Гостомель», – розповів Владислав.

Колишній футболіст із родиною дуже переживав, що змогли виїхати, коли заміняли міст дорогою з Гостомелю на Бучу. Але вже наступного дня вирішили пробитися. З восьмої ранку чекали хоч якогось натяку на «зелений коридор». Але врешті-решт вирішили їхати своєю вулицею – тупо стати в колону і їхати. А потім до них приєдналися авто з інших вулиць.

Знищений міст біля Гостомелю.

«Психанули, можна сказати. Через п’ять хвилин утворилася купа машин – і в дорогу. Їхали через центр Гостомелю, там все розбито. Російські блокпости проїхали без проблем. Виїхали на житомирську трасу, потім на Білогородку. Дорога зайняла майже весь день. Було багато літніх людей, жінок з маленькими дітьми, вагітних, які не могли йти пішки. Тому всі 15 днів вони чекали на можливість виїхати на авто», – зазначив Ващук.

Колишній оборонець збірної України Владислав Ващук.
Олександр Усик та Владислав Ващук.
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий