Боєць роти «Торнадо» вбитий при спробі затримання — Матіос

Співробітники міліції Луганської області застосували зброю під час затримання розшукуваного військовою прокуратурою співробітника роти «Торнадо» на прізвисько «Товстий», який чинив озброєний опір.Повідомив заступник генпрокурора -головний військовий прокурор Анатолій Матіос на своїй сторінці в соцмережі Facebook в середу.




«Годину назад, при спробі затримання поблизу м. Привалля працівниками УМВС у Луганській області, вчинив збройний опір (вистрелив у міліціонерів обойму з пістолета Макарова і намагався кинути гранату) та був знешкоджений розшукуваний військовою прокуратурою за вчинення особливо тяжких злочинів, раніше п’ять раз засуджений співробітник роти «Торнадо» Дьякон В.М. ( кличка «Толстый»). Внаслідок законного застосування зброї працівниками міліціі, до приїзду швидкої допомоги, підозрюваний помер», — написав Матіос.


Матіос зазначив, що у місці переховування розшукуваного виявлені снайперська гвинтівка, 5 гранат, набої і раніше викрадені у мешканців Луганської області матеріальні цінності та автомобіль.

«Згідно показів потерпілих у справі, загиблий спільно з «Моджахедом» відрізнявся найбільшою жорстокістю і безжальністю при катуванні незаконно затриманих цивільних людей.Така от доля і результат безлічі людських сліз та горя», — повідомив головний військовий прокурор України.



Як повідомлялося, в червні в Луганській області затримані і судом арештовані 8 осіб, у тому числі семеро бійців роти «Торнадо». Для всіх затриманих обрано судом запобіжний захід у вигляді арешту без застави. 18 червня глава МВС Арсен Аваков заявив, що підписав наказ про розформування роти. Спецпідрозділ МВС «Торнадо» виведено з місця несення служби.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляв, що Головна військова прокуратура з березня розслідувала особливо тяжкі злочини, вчинені бійцями роти МВС «Торнадо» в зоні АТО, серед них є неодноразово судимі особи.

 

Источник: gazeta

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий