Британська розвідка оцінила військові маневри Лукашенка

Британська розвідка оцінила військові маневри Лукашенка

Військові маневри на території Білорусі навряд чи свідчать, що противник атакує північні області України найближчим часом.




Білоруські війська і російські підрозділи, дислоковані в Білорусі, наразі нездатні здійснити успішний наступ на північ України.


Про це заявили у британській розвідці, коментуючи позачергову перевірку боєготовності військ, яку проводить Білорусь.

Розвідники нагадують, що 13 грудня Олександр Лукашенко оголосив «раптову перевірку боєздатності» армії Білорусі.



«Повідомляється, що навчання відбуваються на північному заході країни, далеко від українського кордону. Крім того, нещодавно Росія перекинула до Білорусі додаткові підрозділи мобілізованих резервістів. Білорусь сприяла у наступі Росії на Київ з 24 лютого 2022 року. Однак наразі навряд чи білоруські війська та російські підрозділи становлять силу, здатну здійснити успішний наступ на північ України», – йдеться в повідомленні розвідників.

Нагадаємо:

24 лютого з території Білорусі на Україну рушила російська окупаційна армія. Росіяни таким чином хотіли швидко захопити Київ, щоб встановити в Україні маріонетковий режим. Проте ЗСУ зруйнували їхні плани.

Лукашенко визнав, що його країна причетна до війни проти України. Білорусь приймає у себе російських окупантів та надає свою територію для ракетних ударів по нашій державі.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий