Допомога від США, протести під Радою: головні новини 25 січня

Допомога від США, протести під Радою: головні новини 25 січня

Протест ФОПів під Верховною Радою переріс у масштабні сутички. В Україну прибула третя партія військової допомоги від США. Рада звернулась до ООН та ЄС через шантаж Росії. Володимир Зеленський знову звернувся до українців. У центрі Києва влаштували стрілянину під СБУ. Такими були головні новини 25 січня.




Протест ФОПів під Верховною Радою переріс у масштабні сутички

Підприємці 25 січня прийшли до приміщення Верховної Ради через законопроєкт №5866-1, який пропонує відновити право ФОПів 1 – 4 груп не застосовувати реєстратор розрахункових операцій (простіше кажучи, касовий апарат – 24 канал) щодо товарів та послуг, вартість одиниці яких не перевищує 1 мінімальної зарплати.


Під час протесту декілька разів відбулись сутички між силовиками та протестувальниками. Зокрема:

  • вранці між протестувальниками та поліцією почались сутички й до автозаків відвели 5 осіб;
  • згодом мітингувальники намагались двічі штурмувати будівлю Ради. Людей відтісняла поліція;
  • врешті вони стояли під приміщенням парламенту, де тривало засідання;
  • орієнтовно о 16 годині відновились сутички між поліцейськими і активістами «SaveФОП».

У телеграм-каналах написали, що постраждали 2 журналісти, 2 оператори та протестувальник. Згодом поліція захопила сцену протестувальників та намагалась її демонтувати. Проте люди знову встановили контроль над нею. Проти мітингувальників застосовували сльозогінний газ.



Правоохоронці також постраждали: дивіться відео

ЗМІ повідомили, що нардепів Верховної Ради евакуювали з будівлі парламенту через підземний перехід. Там, мовляв, є спеціальний вихід для таких випадків.

Ввечері 25 січня ФОПи припинили протест, проте пообіцяли прийти 26 січня. За даними ЗМІ, 19 учасників протесту затримали правоохоронці. Однак їх нібито відпустили – за них заплатили штраф. Проте у поліції заявили, що згодом оприлюднять офіційну інформацію.

В Україну прибула військова допомога від США

До України прибула третя партія американської зброї. Цього разу наша держава отримала сучасне обладнання і боєприпаси.

Перед цим в кулуарах Верховної Ради Олексій Резніков розповідав, що у третій партії допомоги має бути летальне озброєння.

Нарешті наші партнери збільшують кількість військової допомоги, і сьогодні ми зустрічаємо третій літак від уряду США в рамках цієї допомоги, яка вже проголосована і підписана на суму 200 мільйонів доларів,
– пояснив Резніков.

До речі, на тлі загрози нападу Кремля США наприкінці 2021 року погодили Україні 200 мільйонів доларів допомоги. Наша держава вже отримала:

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий