Еліна Світоліна вибила італійку та уперше в кар’єрі пройшла у півфінал Олімпіади

Еліна Світоліна вибила італійку та уперше в кар’єрі пройшла у півфінал Олімпіади

Один із найкращих результатів України в тенісі на Олімпіадах.




Перша ракетка України Еліна Світоліна — у півфіналі одиночного турніру з тенісу, що проводиться на Олімпійських Іграх у Токіо! Українка у двох сетах впоралася з представницею Італії Камілою Джорджі.


Українська тенісистка перед зустріччю з Джорджі провела три виснажливі поєдинки. Усіх трьох суперниць — Лауру Зігемунд, Айлу Томлянович та Марію Саккарі Світоліна змогла здолати лише в трьох сетах, причому в другому та третьому матчах українка здобувала вольові перемоги.

У чвертьфіналі суперницею Світоліної стала представниця Італії Каміла Джорджі. Суперниці двічі зустрічалися між собою і здобули по одній перемозі, однак останній матч закінчився на користь італійки — у 2017 році на трав’яному турнірі в Бірмінгемі Джорджі здолала Світоліну.



Проте українка не дозволила італійці повторити цей результат на Олімпіаді в Токіо. І завдала поразка Джорджі.

У першому сеті Світоліна вийшла вперед 3:0, зробивши брейк на подачі Джорджі. Українці вдалося навіть збільшити перевагу до 5:1, але після цього Еліна програла три гейми поспіль. Проте партію не віддала — у десятому геймі українка використала четвертий сет-поїнт та вийшла вперед.

Активно розпочала Світоліна і другу партію. Ранній брейк на старті сету, після чого — ще один за рахунку 3:1. Проте у наступному ж геймі українка віддала гейм на власній подачі.

Джорджі знову скоротила рахунок до 5:4, але до третього сету справа не дійшла. Світоліна взяла гейм на власній подачі і виграла другу партію.

Попри перемогу, Світоліна припустилася 27 невимушених помилок, хоча й виконала шість ейсів.

Олімпіада-2020. Одиночний турнір, жінки. Чвертьфінал

Каміла Джорджі (Італія) — Еліна Світоліна (Україна, 4) 0:2 (4:6, 4:6)

Що означає результат Світоліної

  • Світоліна побореться за медаль Олімпійських Ігор. Для цього їй потрібно виграти хоча б один з наступних двох матчів.
  • Особистий рекорд Світоліної на Олімпіадах. У 2016 році в Ріо-де-Жанейро вона дійшла до чвертьфіналу, де вилетіла від чешки Петри Квітової.
  • Оновлення найкращого результату України в одиночних турнірах Олімпіад з тенісу. До Світоліної жодному тенісисту чи тенісистці не вдавалося дійти до чвертьфіналу.
  • Повторення найкращого результат України на Олімпіадах з тенісу. У 2008 році Альона та Катерина Бондаренко дійшли до півфіналу і посіли четверте місце.

Що далі

  • За вихід у фінал Світоліна посперечається з переможницею протистояння Паула Бадоса (Іспанія) — Маркета Вондрушова (Чехія).
  • Півфінал Олімпіади-2020 у жіночому турнірі з тенісу відбудеться у четвер, 29 липня.
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий