Фаріон повідомила про страшніший вірус від COVID-19

Фаріон повідомила про страшніший вірус від COVID-19

Колишня народна депутатка України та викладачка НУ «Львівська політехніка» Ірина Фаріон переконана, що дистанційна форма навчання не може бути альтернативою природному і стане справжньою катастрофою як для учнів, так і для студентів.




Про це вона розповіла інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.


Коментуючи заяву Міносвіти щодо того, що невідомо чи 1 вересня діти підуть до школи, політик зазначила, що це не є дивним, адже через безпечність людей, коронавірус і далі продовжує швидкими темпами поширюватись серед українців.

«Є причини об’єктивні, і є причини суб’єктивні. Об’єктивні — це біда з коронавірусом. Він у нас у Львові просто б’є рекорди: сьогодні 240 нових підтверджень. Наголошую, що у Львові просто збіговисько людей, які, напевно, під час чуми вирішили засідати у всіх можливих кнайпах Львова, які так гарно годують Садового. Тому якщо вірус і далі буде так атакувати, а це на мою думку, серйозна друга хвиля, то тоді ми не можемо нічого прогнозувати, що буде 1 вересня. Тут я солідаризуюся з тим, що сказала ця пані. Друге. Оскільки в інеті зараз масово поширюють інформацію про дистанційну форму навчання, не дай боже, як альтернативу до природного навчання, то це називається психологічною катастрофою, тому що якщо діти і студенти не виховуються у колективі, не спілкуються зі своїми однолітками, не вибудовують моделі своєї поведінки реально, а не віртуально, то ми тоді втрачаємо дитину як таку у надважливий період її формування. Я маю на увазі дітей і студентів також. Тому ситуація дуже не певна. Наскільки я зрозуміла, для студентів 1 курсу навчання почнеться з 17 вересня, і це зумовлено тим, що ЗНО відбувається пізніше. Тобто це також можна мотивувати, тому що ЗНО треба перевірити, систематизувати і інші процедури зробити. Щодо першачків. Все має бути організовано так, щоб забезпечити здоров’я дітям та батькам. Тому ситуація насправді така, що складно піддається прогнозуванню», — пояснила вона.



Фаріон також акцентувала на тому, що разом із втратою комунікації, коронавірус приніс у суспільство розбрат та недовіру.

«Я не епідеміолог, я не знаю, як працюють спалахи епідемії і коли вони найбільш поширюються. Я тільки знаю, що зокрема у Львові просто дивовижні історії з ПРЛ-тестуванням. На них треба чекати зо 2 тижні. І якщо ти контактував з особою, ти мусиш привести свідчення цієї особи, тільки тоді тобі зроблять тест, а результат цього тесту буде невідомо коли. Тобто це катастрофа, що насправді у Львові відбувається з цією системою. Я вже мовчу про те, скільки грошей коштує зробити цей тест. Тобто ми перебуваємо у потрійному шоці. Один шок від коронавірусу, інший шок від способів лікувати його і визначення. Ну і третій шок — як не зупинити освітню машину, яка є визначальною для всіх інших царин життя, і як не втратити найосновніше — правильну соціальну комунікацію, яка у нас у суспільстві і так перевернута, бо найстрашніший вірус, який панує у нашому суспільстві — це недовіра один до одного. І ця недовіри випливає в першу чергу з того, як ті, які недовіряють один одному, потім голосують і кого вони приводять до влади. Тобто коло замикається. В цьому полягає наша трагедія. І це коло дуже важко сьогодні розірвати, тому що немає у суспільстві правдивої оптики на те, з ким це суспільство вибудовувати», — резюмувала колишня народна обраниця.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий