“Генеральська мафія”: Безугла після Залужного та Сирського почала критикувати Умєрова

“Генеральська мафія”: Безугла після Залужного та Сирського почала критикувати Умєрова

Народна депутатка України Мар’яна Безугла, членкиня фракції “Слуга народу” продовжує активно “насипати” військовому керівництву України. Після критики Генштабу і головкома Олександра Сирського вона переключилася на міністра оборони Рустама Умєрова. Допис з критикою вона виклала на своїй сторінці в соцмережі.




“Вдруге за останній тиждень згадала “незлим тихим словом” Генштаб ЗСУ. В мене таке враження, що міністр настраждався з попереднім Головнокомандувачем настільки, що теперішнього не відпускає буквально фізично, і все одно ефект нульовий. Можливо, треба не ходити за ним, дивлячись на паперові карти (які малювали вночі перед приїздом начальства і які вже втратили актуальність), а контролювати за допомогою інструментарію міністерства”, — написала вона.


Депутатка вимагає розширити штат та повноваження працівників Головної інспекції міністерства оборони, бо зараз там працюють 40 людей, а це замало.

Також вона вимагає провести аудит “бюрократичного пекла в Міноборони та ЗСУ”, скасувати застарілі накази, зменшити документообіг.та запровадити оборонне планування.



“Ми досі не плануємо наші ресурси. Не підраховуємо, в скільки обійдеться нова бригада. Підписуємо створення і ліквідацію підрозділів за методом “я начальник, я так думаю” та інше. Окрема тема, ще збираюся написати про це згодом. І не підписувати всі організаційні директиви Головнокомандувача без будь-якої експертизи. Зараз що той каже, то міністр і підписує. Так вже ліквідували кіберпідрозділи, об’єднану вогневу підтримку запхали в піхоту і ще багато іншого. Наполягти на створенні військової юстиції — повне мовчання щодо цього”, — зазначила народна обранниця.

Вона також вимагає розібратися нарешті з ТЦК та СП і вивести їх з Сухопутних військ, “де їх ховав кожний Головнокомандувач ЗСУ” і разом з кадровим центром упорядкувати та поєднати контекстно з рекрутингом. Розібратися та змінити мобілізацію, щоб брали за навичками на конкретні посади і ще багато іншого. Такж владнати питання з освітою і завершити аудит в ЗСУ.

“Коли вже в нас буде міністр оборони, а не завгосп, не дипломатичний порученець і не коуч з персонального росту, а міністр оборони? Не бійтеся бути “нехорошим” для генералів. Хто має боротися зі свавіллям вищих штабів? Це — Ваша місія? Або ж тоді до кого? Включайтеся Рустем Умєров. Вже киплю від того, що і як відбувається, і наскільки “генеральська мафія” є сталим явищем”, — резюмувала Мар’яна Безугла.

Міністр оборони Рустем Умєров на критику Безуглої поки не відреагував.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий