Глава МОЗ Ємець терміново звернувся до українців через коронавірус

Глава МОЗ Ємець терміново звернувся до українців через коронавірус

Загроза, яку несе коронавірус, велика, як ніколи. Світова спільнота не відразу розпізнала масштаби небезпеки, але тепер Україна повинна діяти негайно.




Кожна година може коштувати сотень, ба навіть тисяч людських життів. Слова міністра охорони здоров’я Іллі Ємеця цитує пресслужба відомства.


Ємець наголосив, що МОЗ не має права чекати масового зараження українців. Діяти потрібно негайно – «на випередження, жорстко та без винятків».

Які обмеження пропонує Ємець

  • закривати заклади громадського харчування та ТРЦ;
  • працювати мають лише аптеки та продуктові магазини;
  • обмежити пересування всередині країни;
  • запровадити дистанційний режим роботи працівників;
  • переглянути режим роботи громадського транспорту;
  • обмежити дозволені збори людей у групах до 10 осіб.

Глава МОЗ додав, що «ми не в тоталітарній державі, щоб замовчувати правду». Він назвав коронавірус ворогом номер один не тільки українського суспільства, але й всього світу. Ємець зазначив, що для інфекції не має значення матеріальний стан чи соціальний статус.



«Хворіють як усесвітньо відомі політики, актори, так і прості люди. Світова спільнота не одразу розпізнала масштаби загрози. На гіркому прикладі інших країн ми бачимо, до чого може призвести зволікання. Кожна година може коштувати сотень, ба навіть тисяч людських життів», – додав міністр.

Лікарні мають бути негайно перепрофільовані

Очільник міністерства охорони здоров’я наголосив, що лікарні повинні бути негайно перепрофільовані в інфекційні, з урахуванням ситуації. Опрацьовувати необхідно тільки ургентні випадки, усі ресурси повинні бути скеровані на боротьбу з інфекцією.

Крім цього, МОЗ активно збирає найкращих епідеміологів України та включає їх до складу Оперативного штабу, щоб ми могли ще швидше реагувати на нові виклики, які перед нами ставить епідемія,
– мовиться у зверненні.

Міністр закликав усіх українців «не бути легковажними». Ємець додав, що «необхідно не панікувати, а мобілізуватися, зібрати всі сили та допомогти собі, своїм близьким та своїм співгромадянам».

«Ще є можливість не допустити жахливої трагедії»

За словами Ємця, «ще є можливість не допустити жахливої трагедії на території всієї України».

«Успішний досвід інших країн показав, що самоізоляція – найефективніший спосіб попередження поширення хвороби. Будьте свідомими, бережіть себе та своїх близьких. За всю історію жоден ворог не здолав український народ», – сказав міністр.

Глава МОЗ закликав дотримуватись усіх інструкцій та стежити за оновленнями офіційних джерел інформації МОЗ України.

Як не заразитися коронавірусом
Як не заразитися коронавірусом/ Інфографіка 24 каналу

Як Україна вже бореться із коронавірусом

  • 16 березня Україна закриває кордон для іноземців, а з 17 березня припиняється авіасполучення. Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні закликав українців протягом трьох днів повернутися з-за кордону.
  • Громадяни України можуть повернутися. Однак усіх, хто повертається з країн, де багато заражених коронавірусом, відправлятимуть на обсервацію.
  • 12 березня до 4 квітня в Україні впровадили загальнонаціональний карантин. Скасували навчання у школах, вишах і садочках, змагання з вболівальниками, концерти.
  • Ця заборона наразі не стосується заходів державної необхідності, до прикладу, засідання Верховної та обласних рад.
  • Проведення спортивних заходів буде можливим з дозволу міжнародних організацій, але обов’язково без глядачів.

Де можна пройти тест на коронавірус інфографіка 24 канал
Де можна пройти тест на коронавірус / Інфографіка 24 каналу

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий