Гончарук зробив крок до погашення боргів із зарплат вчителям і лікарям

Гончарук зробив крок до погашення боргів із зарплат вчителям і лікарям

Кабінет міністрів перерозподілив 203 млн гривень стабілізаційної дотації між областями України.




«Це один із інструментів погашення заборгованості із зарплати вчителям і лікарям», – повідомив народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.


За його словами, відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу, 27 листопада.

Напередодні президент Володимир Зеленський зажадав зібрати Кабінет міністрів через борги з виплат зарплат лікарям і вчителям.



«Добрий ранок, Україно. Не для всіх він добрий. Мені сьогодні надіслали дуже багато приватних повідомлень щодо того, що в деяких регіонах України вчителі та лікарі не отримали заробітну плату, починаючи з вересня. Я розумію, що у нас новий уряд і дуже багато роботи, але це найважливіші пріоритетні питання», – повідомив він у відеозверненні у вівторок, 26 листопада.

Загальна сума невиплачених зарплат в Україні за підсумками жовтня збільшилася до 3,14 млрд грн. У Державній службі статистики заначили, що за місяць заборгованість зросла на 11,5%.

Водночас, вимагаючи погасити заборгованість, вчителі в Житомирській області перекривали трасу Київ – Ковель – Ягодин. Однак загальна сума протермінованих виплат не називалася.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий