“Гречку можна”: радник МВС розповів, чим підкуповуват виборців

“Гречку можна”: радник МВС розповів, чим підкуповуват виборців

У Міністерстві внутрішніх справ зазначили, що подарунок до 60 гривень не є підкупом виборця.




Подарунок від кандидата в президенти у вигляді кілограма гречки не вважається підкупом виборця. Про це на брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ, член координаційного штабу МВС щодо забезпечення правопорядку на виборах Іван Варченко, пише УНІАН у вівторок, 19 лютого – інформує Корреспондент.


За його словами, згідно із законодавством, кандидати мають право роздавати виборцям тільки сувенірну продукцію і канцелярію на зразок олівців і ручок. Роздача будь-яких інших предметів розцінюватиметься поліцією як підкуп виборців.

Варченко уточнив, що розцінюється як підкуп подарунок виборцеві вартістю понад 3% від розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи. На сьогоднішній день ця сума становить близько 60 гривень. Насамкінець радник глави МВС зробив висновок, що надання громадянину від імені кандидата в президенти одного кілограма гречки, який коштує менше 60 гривень, юридично не вважається підкупом виборця, як і будь-яких інших харчових продуктів чи речей, які коштують дешевше 60 гривень.



Напередодні повідомлялося, що поліція зафіксувала більше тисячі повідомлень про підкуп виборців.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий