Китайці дуже злі на Путіна через збитий над Києвом «Кинджал»: експерт пояснив, чому

Китайці дуже злі на Путіна через збитий над Києвом «Кинджал»: експерт пояснив, чому

Експерт зауважив, що це вперше зіткнулися західні системи ППО і нібито «суперзвукова зброя» російського виробництва.




Збиття українською ППО російської ракети «Кинджал», що сталося вперше від початку повномасштабної війни, було дуже гучною подією і обурило Китай.


Чому після збиття ракети китайські «союзники» розізлилися на Путіна, розповів економіст Сергій Фурса.

Експерт зауважив, що це вперше зіткнулися західні системи ППО і «новітня суперзвукова зброя Судного Дня від Москви».



«І західні технології перемогли. Виявилось, що російська суперзброя не така й супер. А нею ж Путін лякав весь світ. Все майже як з російською армією, найстрашніше в якій – пика Прігожина і російських генералів», – каже Фурса.

На його думку, зараз дуже радіють американські генерали і всі ті країни, у яких на озброєнні вже стоять системи ППО від американських виробників зброї.

«Останні радіють ще більше, бо всі інші країни, які купували російські засоби ППО зараз побіжать робити замовлення. Так що не треба переживати за американську підтримку України. Лобісти провідних компаній виробників зброї, які є у демократів, але більше все ж таки у республіканців, уміють рахувати гроші», – зазначає економіст

Фактор Китаю

Фурса пояснив, чому китайцям не до вподоби, що російські ракети збивають.

«Є дуже багато дуже злих китайців. Дуже злих і на Путіна також. Бо китайці останнім часом хизувалися розробками своє супер надзвукової зброї. І бо в Тайвані на озброєнні стоять «Патріоти». Багато багато «Патріотів». А тепер буде ще більше. І тепер китайцям і всьому світу стало зрозуміло, що налякати Тайвань і союзників своєю супер пупер надзвуковою ракетою на вийде. І перспектива маленькою переможної війни проти Тайваня віддаляється ще далі. І дякувати за це треба Путіну.

А так все добре починалося для товариша Сі. Дозволяєш Путіну напасти на Україну. Маєш побачити швидку війну і оф*гівший Захід, який принизили. І на тлі цього нападаєш на Тайвань. Ідеальний план. Який «навернувся» ще в лютому-березні 2022 року завдяки ЗСУ, яких ніхто не приймав у розрахунок. І які перевернули дороги дригом плани по захопленю світу купою божевільних диктаторів», – каже експерт.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий