Концерти в Росії, порушення закону та російські пісні: скандал з Alina Pash набирає обертів

Концерти в Росії, порушення закону та російські пісні: скандал з Alina Pash набирає обертів

Навколо українського Національного відбору на «Євробачення-2022» не вщухають скандали. Один із них – ймовірне порушення правил конкурсу переможницею Аліною Паш. Їй приписують порушення державних кордонів України, гастролі у Росії та підробку документів.




Паш відхрещується від усіх звинувачень і стверджує, що її сумління чисте. OBOZREVATEL розповідає про всі подробиці галасу навколо переможниці нацвідбору «Євробачення».


  • Поїздка в окупований Крим

У 2019 році Аліна Паш підтвердила в інтерв’ю «Світському життю«, що виступала на весіллі у Криму в українців. Зірка заявила, що не могла корегувати шлях, яким вона потрапила на півострів. Паш та її команда летіла з Москви у Крим.

Аліна Паш стверджує, що їхала на півострів Крим з українського кордону

У 2022 році, коли Паш подала заявку на участь у нацвідборі на «Євробачення», користувачі соцмереж згадали її подорожі на окуповану територію. Співачка спростувала інформацію та сказала, що в’їхала в Крим автобусом через КПВВ Чаплинка. Аліна Паш надала довідку для «Суспільного мовника», де підтвердила перетин кордону з української сторони.



Аліна Паш надала довідку для організаторів нацвідбору ''Євробачення''

Очільник громадського об’єднання «Небайдужі» Сергій Стерненкопосилаючись на власні джерела, підозрює, що довідка може бути фальшивою. Він стверджує, що Аліна Іванівна Паш 11 серпня 2015 року летіла рейсом Київ – Москва. За словами Стерненка, після прибуття до столиці Росії виконавиця скористалася російськими авіалініями й полетіла в окупований Крим 12 серпня. Про це свідчить архівне фото з соцмереж, де вона у компанії російського коміка Дмитра Хрустальова відмітила геолокацію у Ялті. В Київ співачка повернулася авіарейсом із Московського аеропорту Домодєдово 14 серпня цього ж року.

Аліна Паш із російським коміком Дмитром Хрустальовим

«Суспільний мовник» подав запит у Держприкордслужбу, але його відхилили, посилаючись на закон про захист персональних даних. На пресконференції голова правління «Суспільного мовлення» Микола Чернотицький заявив, що подав запит на офіційне підтвердження довідки, яку надала команда виконавиці Alina Pash.

  • База «Миротворець»
Аліну Паш внесли до бази ''Миротворець''

У 2019 році Аліну Паш занесли до бази «Миротворець» через свідоме порушення державних кордонів України. На сайті стверджують, що зірка незаконно проникла на захоплений російськими окупантами Крим.

  • Викиди у соцмережах

Після виступу Аліни Паш під час урочистої ходи на Майдані до Дня Незалежності 2019 року у співачки з’явились тисячі нових шанувальників у соцмережах. На сторінці виконавиці виявили фото 2012 року в куртці з принтом, який нагадує російський прапор. Нові підписники зірки почали звинувачувати її у пропаганді країни-агресора, і чому вона з початку війни на Донбасі не видалила цей допис. Аліна Паш відповіла коментаторам словами Тараса Шевченка: «Я і свого научаюсь, і чужого не цураюсь».

Аліна Паш публікувала фото з російським прапором.

У 2017 році Паш опублікувала світлину, де вона у світшоті з написом «Kyiv» позує на тлі Кремля у Москві. Співачка пояснила, що це пранк, і її дратує, коли замість «Kyiv», більшість людей пише «Kiev». Тоді ж зірка заявила, що вона космополіт. Це людина, яка належить людству, а не певній нації. Артистка заявила, що була у Москві з приватним візитом.

Аліна Паш на Червоній площі у Москві

У 2018 році Паш збиралася виступати на московському фестивалі в IT-центрі Сколково, але лейбл передумав посилати на концерт співаків через обурення українців. Виконавиця хотіла їхати у Москву на концерт, щоб виступити зі своїми піснями для таких самих людей, як українці.

  • Концерти в Росії
Аліна Паш була в складі гурту ''Delicious Ladies''

Після нацвідбору мережею поширилися афіші концертів у Росії гурту «Delicious Ladies», в складі якого була Аліна Паш. Музичний дует гастролював 26 квітня в Липецьку, 9 травня в Калінінграді та 21 червня в Сургуті.

Аліна Паш не виступала в Росії

Однак переможниця нацвідбору спростувала свою участь у гастролях. Аліна Паш запевняє, що вже у березні 2014 року покинула колектив. Однак до кінця літа 2014-го на афішах концертів на території країни-агресора були фото з Паш. На своїй сторінці в Instagram артистка опублікувала офіційне підтвердження колективу «Delicious Ladies», що вони не виступали в Росії.

  • Не зовсім український репертуар

В інтерв’ю Аліна Паш заявила, що співає українською мовою і пропагує національну культуру, однак у її арсеналі є пісні російською. Наприклад, треки «Dela», «Tratish», «Egogra» з альбому «Pintea» 2019 року.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий