Легалізація одностатевих шлюбів в Україні: що відомо

Легалізація одностатевих шлюбів в Україні: що відомо

Керівництво Міністерства юстиції України планує наполягати на розгляді Кабінетом міністрів законопроекту про легалізацію громадянського партнерства для різностатевих і одностатевих пар. Про це повідомляють ЗМІ.




Таку заяву зробив генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Мін’юсту Владислав Власюк під час круглого столу в офісі омбудсмена.
«Ми вважаємо, що цей захід має бути в Плані дій, незважаючи на те, що ми отримали дуже багато звернень, в яких просили виключити його. Ми залишаємо цей захід. Кабінет Міністрів має розробити законопроект і подати на розгляд Верховної Ради до IV кварталу 2019 року», — зазначив він.

 


За словами Власюка, захід сформульовано як «легалізація зареєстрованого громадянського партнерства для різностатевих і одностатевих пар з урахуванням майнових і немайнових прав, зокрема володіння, успадкування майна, утримання одного партнера іншим у разі непрацездатності та конституційного права не свідчити проти свого партнера».



У свою чергу, правозахисник ЛГБТ-центру «Наш світ» Андрій Кравчук заявив, що захід в Національній стратегії є принциповим питанням.

«Якщо ми хочемо бути країною-учасницею ЄС, ми повинні вирішити, зокрема, це питання. Цивільні партнерства демонструють відданість принципам сучасної ліберальної демократії, що, зокрема, полягають в рівному захисті прав людини, незалежно від будь-яких ознак. Якщо ви робите виключення із загального правила, це порушує демократичні принципи. Я закликаю Міністерство юстиції не замовчувати це питання. Бо виникає враження, що нічого не робиться у виконанні Нацстратегії з прав людини, і Україна не така, якою вона хоче бути», — Кравчук звернувся до Власюка.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий