Україні вдалося повернути додому 95 героїв, які захищали «Азовсталь». Загалом у результаті обміну з полону вдалося визволити 144 воїнів. На жаль, ще більш як 2 тисячі захисників Маріуполя перебувають у полоні.

Який стан звільнених героїв

Як повідомила сестра полоненого командира «Волини» Тетяна Харько, звільнені «Азовці» – дуже щасливі, що повернулися додому. Разом з тим, вони перебувають у вкрай важкому стані.



Майже всі, 99% без рук, без ніг. Хтось не чує, хтось не бачить, але очі – щасливі. Деякі хлопці говорять зі сльозами на очах, деякі говорити не можуть. Зараз, я думаю, вони в дорозі. Хлопці з цього обміну потребують невідкладної медичної допомоги, огляду,
– сказала представниця Асоціації родин захисників «Азовсталі».

Вона додала, що кожен боєць – герой, й Асоціація продовжить робити все можливе та неможливе для того, щоб повернути їх додому.

Що стосується її брата – командира «Волини», то він досі перебуває у полоні росіян. З ним немає зв’язку з самого моменту виходу з «Азовсталі».

Раніше українські розвідники повідомляли, що серед звільнених полонених – дуже багато лежачих та важко поранених. Їх негайно відправили у місця подальшого лікування та реабілітації.

Згодом їх розпитають про умови утримання в полоні та тиск, які росіяни чинили на наших героїв.

Обмін полоненими: що відомо

Україні вдалося звільнити 144 воїнів, це найбільший обмін від початку повномасштабного вторгнення окупантів. 95 звільнених бійців – захисники «Азовсталі».

Повідомлялося, що вони у важкому стані та потребують медичного нагляду.