Мінекономіки запропонувало підняти ціни на алкоголь

Мінекономіки запропонувало підняти ціни на алкоголь

Міністерство економічного розвитку і торгівлі рекомендувало підвищити оптово-відпускні та роздрібні ціни на горілку і лікеро-горілчані вироби на 10,7%, ром і джин — на 7,3%, коньяк — на 9,1%-9,5% і вина — на 7,4 – 10,2%, йдеться в пояснювальній записці міністерства, передає «Інтерфакс-Україна».




З моменту перегляду мінімальних цін відбулося зростання складових цін, зокрема спирту, тари, комплектуючих, енергоносіїв, мінімальної і середньої зарплатні працюючих на підприємствах в цій сфері. Тому причина підняття цін — невідповідність розміру мінімальних цін реальним витратам бізнесу на виробництво і реалізацію алкоголю.


У документі також вказано, що 27 травня 2019 року на нараді під керівництвом першого віце-прем’єр-міністра — міністра економічного розвитку України Степана Кубіва разом з суб’єктами ринку алкогольних напоїв та їх об’єднань обговорювалось питання коригування цін на алкоголь.

Останній раз мінімальні ціни на алкоголь були підвищені у вересні 2018 року, їхній рівень визначався за плановими показниками цього ж року.



Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий