На Черкащині чоловік, який ніколи не служив, злякався і втік з військкомату: як його покарали

На Черкащині чоловік, який ніколи не служив, злякався і втік з військкомату: як його покарали

На суді чоловік пояснив причини своїх дій.




У Черкаській області до іспитового терміну засудили чоловіка, який перед відправленням до військової частини втік з ТЦК і СП.


Про це йдеться у вироку Смілянського міськрайонного суду Черкаської області.

За даними суду, підозрюваний працює ветеринарним лікарем. Його у грудні 2022 року визнали придатним до служби  в десантно-штурмових військах. Він повинен був відбути до військової частини, проте за годину до відправлення втік із військкомату.



На суді чоловік провину визнав та розкаявся. Він повідомив, що 27 грудня 2022 року повинен був з військкомату відправитись на службу. Проте «оскільки раніше  строкову службу не проходив, хвилювався за власне життя», а тому покинув територію РТЦК.

Офіцерка мобілізаційного відділу на суді пояснила, що чоловіка визнали придатним до служби у ЗСУ і він отримав «бойову повістку». Інший працівник військкомату додав, що він випустив чоловіка з території ТЦК і СП, але той втік і не повернувся.

Суд визнав чоловіка винним за ст. 336  КК України та засудив до 3 років позбавлення волі, замінивши цей термін на рік іспитового. Це рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Вирок суду / Фото: Єдиний державний реєстр судових рішень
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий