На сайті Президента “зависла” петиція про позбавлення Тищенка мандату

На сайті Президента “зависла” петиція про позбавлення Тищенка мандату

Відповідні петиції на сайти РФ та Президента подавалися одночасно.




Волонтери спецпідрозділу ГУР МО Кракен звернулися до Президента України, вони вимагають припинити повноваження народного депутата та виключити Миколу Тищенко зі складу Комітету ВР з питань транспорту та інфраструктури. Відповідна петиція  була подана на сайт голови держави. Втім вже більше доби вона не з’являється у загальному доступі. Про це заявила волонтерка Кракена Катерина Крикун.


“На сайті ВР цей заклик набирає вже шалену кількість голосів. Зрозуміло, що українці вже не дозволять таким, як Тищенко, залишатися при владі. Але водночас на сайті Президента така ж петиція вже добу ніяк не може подолати модерацію”, – повідомила Крикун.

За її словами, петиції на обидва сайти подавалися одночасно.



“Для нас це питання – принципове. Адже для нас ситуація в Дніпрі це не просто скандал. Така зневага до наших героїв деморалізує та розчаровує. І заплющувати очі на таку проблему неприпустимо. Саме тому прагнемо, щоби Президент України Володимир Зеленський особисто відреагував на дії нардепа Тищенка”, – додала вона.

Варто зазначити, що такі вимоги виникли після скандального випадку у Дніпрі 20-го червня, коли сталося безпрецедентне побиття екс-військовослужбовця Дмитра Павлова з позивним “Син”. Повідомлялося, що тоді Павлов гуляв з родиною, з ним була дружина та маленька дитина, коли стався конфлікт. В соцмережі з’явилося відео, на якому видно, що на чоловіка з немовлям нападають невідомі в камуфляжі. Молодики в балаклавах накинулися на Павлова, дружина ледь встигла вихопити в нього дитину. Після того добровольця повалили на землю, побили та вдягли на нього кайданки.

Пізніше виявилося, що групою у формі, схожій на військову, виявилася охорона скандального нардепа Миколи Тищенка. Саме вони намагалися відібрати у екс-військовослужбовця дитячий візок, а потім застосували до нього фізичну силу.

На інцидент вже відреагували громадські діячі, політологи, журналісти, військові, актори та лідери думок. Свій коментар надав і голова Офісу Президента Андрій Єрмак. Він заявив, що поведінка Микола Тищенка – ганебна та цьому немає виправдань. Також Єрмак наголосив, що вже давно не підтримує стосунків з депутатом, хоч колись дійсно хрестив його сина. Крім того, очільник ОП зазначив, що така поведінка несумісна зі статусом народного депутата України.

Варто зазначити, що для того, щоби Президент Зеленський розглянув цю електронну петицію, вона має набрати не менш як 25000 підписів. Але для цього потрібна одна проста дія – щоби модератор пропустив петицію і вона була врешті опублікована на сайті.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий