На Вінниччині чотири села змінили комуністичні назви

В Калинівському районі проводиться робота щодо виконання положень Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» в частині перейменування об’єктів топоніміки.




Про це інформує прес-служба Калинівської РДА.


Так, на території району знаходиться чотири населених пункти, які підлягають перейменуванню, а саме: села Кіровка та Червона Трибунівка Кіровської сільської ради, с.Жовтневе Уладівської сільської ради, с.Комунарівка. А також 168 вулиць, 10 провулків в населених пунктах району.

Відповідно до громадських обговорень та рішення сесій сільських рад населені пункти перейменовано:



с.Кіровка — на с.Мирне

с.Червона Трибунівка — на с.Забара

с.Комунарівка — на с.Бережани

с.Жовтневе — на с.Вишневе

В територіальних громадах проведено громадські обговорення з питань перейменування вулиць та інших об’єктів топоніміки. Щодо нових назв вулиць, то більшість сільських рад надають перевагу звичайним назвам, наприклад: Українська, Незалежності, Весела, Центральна, Миру, Яблунева, Сонячна, Весняна та інше. Разом з тим, в с.Червона Трибунвка з’явилась вул. Олександра Мартинюка — земляка, загиблого в АТО, в с.Уладівське — вул.Семполовського, в с.Павлівка — земляка, загиблого в АТО, Юрія Бабка, с.Нова Гребля – Героїв Небесної Сотні.

ВИННИЦА.info

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий