«Надзвичайно успішні дії»: Зеленський подякував ЗСУ за знищення «другої армії світу»

«Надзвичайно успішні дії»: Зеленський подякував ЗСУ за знищення «другої армії світу»

Президент відзначив українських воїнів за знищення «другої армії світу».




Президент України Володимир Зеленський подякував українським воїнам за надзвичайно успішні дії зі знищення окупантів. Він назвав бригади, які беруть участь у знищенні «другої армії світу».


Про це він сказав 11 травня під час свого звернення до українців.

«ОСУВ «Хортиця» – 3-тя і 5-та окремі штурмові бригади та 28-ма окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу… Дякую всім вам, хлопці, – кожному солдату, сержанту й офіцеру – за надзвичайно успішні дії зі знищення окупантів. Дуже добрий результат! ОСУВ «Таврія» – воїни 44-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола, 55-ї окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ», нашої славетної «пʼятдесятдевʼятки» – 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка та 79-ї окремої бригади ДШВ… Дякую всім вам за міцність на позиціях і силу в боях, за натхнення до перемоги, яке ви даєте всій Україні своєю влучністю та відвагою», — сказав президент.



Зеленський також подякував ОСУВ «Одеса» –  бійцям 406-ї окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова за чудові результати у знищенні місць зосередження ворога.

«Відзначу сьогодні також артилерійські розрахунки 63-ї окремої механізованої бригади – уміють хлопці мінусувати ворожу техніку на полі бою. Кожен ваш влучний удар, наші герої, – це збережені життя українців. Дякую вам!», — сказав він.

Президент також подякував підрозділам нашої Національної гвардії.

«Зокрема, воїнів 1-ї та 14-ї бригад оперативного призначення Нацгвардії, які разом із усіма силами оборони та безпеки України захищають нашу державу на Донеччині та Луганщині. Дякую вам, нацгвардійці, і за вашу стійкість, і за ваше уміння силами своєї розвідки і артилерії посувати колишню «другу армію світу» нижче і нижче в переліку військових сил. Слава всім нашим воїнам, які зараз у бою! Слава нашому прекрасному народу! Дякую всім у світі, хто допомагає нам, українцям! Слава Україні!», — наголосив Володимир Зеленський.

Президент повідомив, що він підписав новий указ про відзначення наших воїнів державними нагородами.

«Це взірцево відважні військовослужбовці наших Десантно-штурмових військ. 134 воїни… 25-та окрема повітряно-десантна Січеславська бригада, 46-та окрема аеромобільна бригада, 95-та окрема десантно-штурмова бригада, 132-й окремий розвідувальний батальйон, 148-й окремий артилерійський дивізіон та 199-й навчальний центр ДШВ», — сказав він.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий