Інцидент трапився 29 вересня близько 15:00. Тоді до одного з блокпостів на виїзді з Харкова під’їхало 4 позашляховики. З них вийшли люди та почали погрожувати поліцейським та військовим, які несли там чергування.


Небезпечна сутичка

Нападників було 20. Вони були одягнуті у військову форму і мали при собі вогнепальну зброю. Зловмисники змусили увесь зведений загін, до складу якого входять поліцейські, прикордонники, нацгвардійці, представник військової служби правопорядку, лягти на землю та відібрали у них табельну зброю.

Невідомі погрожували поліції на блокопості: відео



 

Чоловіки вимагали припинити перевірки та огляди їх транспортних засобів під час проїзду через блокпости. Після короткої суперечки вони поїхали з місця інциденту, зазначили у поліції. Тим часом МВС вже розпочало кримінальне провадження за фактом погрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу.

Нагадуємо, що на блокпостах поліція виконує свої функціональні обов’язки відповідно до чинного законодавства в умовах воєнного часу для запобігання потрапляння в Харківську область незаконної зброї, наркотиків, вибухонебезпечних речовин,
– так прокоментували ситуацію у Харківській поліції.

Там додали, що задача поліції – «допомогти нашим воїнам відстояти нашу країну та забезпечити повагу до законодавства України».