«Нехай вони віддадуть свою землю Путіну»: Данілов жорстко відповів прихильникам «компромісу» з РФ

«Нехай вони віддадуть свою землю Путіну»: Данілов жорстко відповів прихильникам «компромісу» з РФ

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов різко розкритикував думку деяких європейських лідерів про те, що Україні для закінчення війни з Росією доведеться змиритися із втратою частини території. Він натякнув, що вищезгадані політики не пропонували б такого «рішення», якби воно стосувалося їхньої країни.




«Нехай вони [ці західні лідери] віддадуть свою землю Путіну! Я хочу подивитися, як відреагує їхнє суспільство, їхні виборці та їхні діти«, – сказав секретар РНБО у розмові з журналістом Sky News.


Автор статті написав, що під час інтерв’ю згадав думку кількох високопоставлених європейських дипломатів про те, чим може закінчитись війна. Серед них часто порушувалося питання, чи Україна прийме угоду, за якою вона, наприклад, відмовляється від земель, окупованих Росією з 2014 року, в обмін на членство в НАТО.

Журналіст зазначив: коли він заговорив про прихильників компромісу з РФ, погляд Данілова став лютим.



«Я не знаю, з ким ви розмовляєте в Європі і який стосунок ці люди мають до нашої незалежності», – різко відповів український політик.

Він наголосив, що підбурювати терористів не можна, це небезпечна практика, тому що «в майбутньому їхнє бажання брати, брати і ще раз брати лише зростатиме».

«Нагадаю. Свого часу французький діяч [експрезидент Ніколя Саркозі] намагався вести переговори з Росією щодо Грузії – Грузія втратила частину своїх територій. Після того, як діячі Франції та Німеччини змусили нас підписати Мінські угоди [2014 року], ми втратили частину Донецької й Луганської областей, але ми не перестали за них воювати і не перестали їх захищати, бо вони наші«, – сказав Данілов.

Секретар РНБО назвав Путіна сучасним Гітлером. «Із 1941 до 1945 року Німеччина перебувала у стані війни майже з усім світом. У травні 1945-го вона залишилася в руїнах. Те ж саме станеться і з Росією. Вони приречені на це«, – наголосив він.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий