Нові броньовані «Мерседеси» з’являться в автопарку Порошенка

Нові броньовані «Мерседеси» з’являться в автопарку Порошенка

Двома новими броньованими Mercedes, очікувана вартість кожного з яких складає приблизно 800 тисяч доларів. Крім того, автобаза Держуправління справами має намір придбати ще два авто представницького класу тієї ж марки, повідомляє ТСН.




В оголошенні у системі «Прозорро» наголошується, що всі чотири машини мають бути поточного року випуску, а броньовані – з найвищим рівнем захисту від куль і гранат, а також усім можливим комфортом. Ще одне авто мусить бути обладнане системою нічного бачення. Витратити на все готові понад 2 млн доларів.


Ціна приголомшує, але у президентській автобазі стверджують, що вартість машин буде нижчою в результаті торгів на аукціоні. Також там зауважили, що машини купують не для Порошенка – ними возитимуть високих іноземних гостей. Автопарк президента планують поповнити новими броньованими мерседесами.

Очікувана вартість кожного в оголошеному тендері — приблизно 800 тисяч доларів за авто. Крім того, автобаза Держуправління справами при Адміністрації Президента має намір придбати ще два «Мерседеси» представницького класу. Загалом на чотири нові авто для президентського автопарку планують витратити понад два мільйони доларів. Розкіш чи необхідність?



В антикорупційній організації Transparency International ціну у 800 тисяч доларів за один автомобіль вважають завищеною, хоча вона й не є остаточною. Та підозрюють, що умови договору складені так, ніби вже підігнані під конкретного продавця.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий