Росія атакувала ще один енергооб’єкті в Україні після знищення Трипільської ТЕС. Після 16:00 прогриміло в Сумах.


Про це повідомляє Сумська обласна військова адміністрація у Telegram. За даними ОВА, люди не постраждали. Це попередні дані.

«Сьогодні, 11 квітня після 16 години, ворог наніс авіаційний удар КАБами по критичній інфраструктурі міста Суми — місцевій ТЕЦ», — йдеться у повідомленні.

У цьому зв’язку, на місці працюють всі необхідні служби. Наслідки удару уточнюються.



Окремо сказано, що також було здійснено обстріл Есманської громади Шосткинського району (попередньо — зі ствольної артилерії).

«Внаслідок обстрілу поранення різного ступеня тяжкості отримали дві людини. Постраждалі доставлені до Глухівської лікарні», — йдеться у повідомленні.

Росія зруйнувала Трипільську ТЕС — перші наслідки можливі влітку

В останні тижні російські окупанти почали інтенсивно регулярно завдавати ударів по критичній інфраструктурі України. Цієї ночі російський удар по Трипільській ТЕС спричинив знищення усієї генерації «Центренерго».

Українці до кінця не розуміють, які наслідки для нашої енергетики можливі, враховуючи, що в березні в Харкові також знищили одну з ТЕС «Центренерго». Думки щодо майбутніх відключень світла та долі областей, які живила Трипільська ТЕС, озвучили експерти. Перші наслідки можуть відчути українці вже з липня.