Очільник ДНР пообіцяв стріляти у миротворців ООН

Очільник ДНР пообіцяв стріляти у миротворців ООН

Якщо миротворці ООН увійдуть на територію Донбасу за українським сценарієм, вони будуть знищені. Таку заяву зробив самопроголошений очільник так званої «ДНР» Олександр Захарченко. З його слів, «армія ДНР» підтримує виключно пропозицію Росії стосовно миротворчої місії.




«Якщо вони увійдуть за українським сценарієм, то вони будуть перетворюватися на мішені. У нас просто стане більше ворогів», – зазначив бойовик.


Додав, що будь-які миротворці можуть увійти на Донбас, якщо на це дасть згоду «правління республік». У іншому випадку «блакитні шоломи» будуть обстріляні.

До слова, українська сторона зацікавлена у розміщенні миротворчої місії на всіх окупованих територіях. «Миротворці мають бути введені на всю окуповану росіянами територію, аби моніторити безпекову ситуацію і демілітаризацію, їхній мандат має закінчуватися на україно-російському кордоні. А це Ізварине й інші пункти перетину державного українського кордону, а не Станиця Луганська чи Мар’їнка, як того дуже хочеться кремлівському вождю» – сказала перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.



Нагадаємо, Кремль висловив свою позицію щодо присутності миротворців на Донбасі. Так, президент Росії Володимир Путін заявив, що «миротворці можуть перебувати лише на лінії розмежування сторін – для забезпечення безпеки місії ОБСЄ, а ввести миротворців на схід України можна лише після розведення сторін і відведення важкої техніки, і лише за узгодженням із представниками ДНР і ЛНР».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий