Олександр УСИК: «У мене секуха на лобешнику і чотири пояси – прикольно»

Олександр УСИК: «У мене секуха на лобешнику і чотири пояси – прикольно»

Чемпіон повернувся в Україну і поговорив з журналістами

Чемпіон світу в суперважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF, IBO Олександр Усик 27 вересня повернувся в Україну. Спортсмен поділився емоціями після перемоги над Ентоні Джошуа.




Думки після бою:
— Мої думки — потрапити швидше додому, побачити своїх синів і доньку, які сильно переживали за мене. Приїхати додому, спокійненько видихнути. Я чітко знаю дату — з 23 січня я почав готуватися. Ми тільки не знали суперника і до 20 вересня у нас були наполегливі тренування, ми відточували навички, які будемо показувати в бою. Уже коли з’явилася інформація про те, що боксуватимемо з Джошуа, до бою залишалося 3,5 місяці ми заїхали в табір для спеціальної підготовки.


Про реванш:
— Реванш? Не знаю, це питання до Олександра (Красюк прим.) або до Ентоні. Треба спочатку видихнути. Блін, тільки вчора все закінчилося, я не думаю, що хтось із нас хоче зараз розмовляти про реванш. Просто хочемо загоїти рани, які у нас з’явилися протягом підготовки і в бою. Спокійненько видихнути, подякувати Господу Богу за такий корисний для нашої країни і моєї команди виступ, поїсти тієї їжі, яку мені не дозволяли.

Getty Images/Global Images Ukraine

Про гопак:
— Не було сил на гопак, це так, емоції були. Були сили, але треба ж було ще поїхати в готель, здати допінг, пройти всі прес-конференції і потрапити в номер. Не планував танцювати, дуже багато речей роблю, яке мені підказує внутрішній стан.



Про українську мову на прес-конференції:
— Нічого не спонукало. Перекладачка — прекрасна жіночка перекладала мені українською мовою і я подумав, що буде якось негарно, якщо я їй буду відповідати по-іншому. Може, вона просто не знає російську мову, тому я відповідав українською мовою.

Про пояси:
— Пояси прилетять тижні через три. Їх зроблять, вигравуюють дату, місце, імена і вони прибудуть додому. Я обов’язково виставлю в своїх соціальних мережах, коли вони приїдуть додому. Вони вже сумують за Україною, кажуть — Саня, забери нас.

Getty Images/Global Images Ukraine

Про ключовий момент у бою:
— Я в якомусь з раундів, мені здається в третьому, непогано влучив йому в підборіддя. Внутрішній такий стан, відчув кров і пішов. Цей раунд був такий дуже сильно напружений. Хочу висловити подяку своєму тренеру Юрію Івановичу, який мені дуже ясно доніс, що цього не треба робити. Протягом усього поєдинку весь мій кут повністю допомагав мені контролювати ситуацію, давали ЦУ по ходу, те, що бачили з боку. Технічно зібраний був.

Що змінилося після завоювання поясів:
— У мене секуха на лобешнику, пару синців під очима і чотири пояси. Якісь речі нас змінюють, кожен раз, тому що новий день — щось нове.

Як бути чемпіоном в двох вагових категоріях? Прикольно. У мене, до речі, в інсті нормально підписників з’явилося, — сказав Усик.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий