«Паша-мерседес» може переселитись до товариша Бойка на Буковину

«Паша-мерседес» може переселитись до товариша Бойка на Буковину

Намісник Банченського монастиря митрополит Лонгин (Михайло Жар) запросив переселитися із Києво-Печерської лаври на Буковину ченців московського патріархату, на чолі з Павлом Лебедем, більш відомим, як «Паша-мерседес»




Про це йдеться на сторінці Центру інформації УПЦ, передає «Еспресо.Захід».


Михайло Жар переконував, що Банченський монастир прийме всіх монахів із Лаври, яким доведеться покинути свою обитель.

«Мені дзвонили, питали, чи приймемо ми ченців із Києво-Печерської лаври у нашому монастирі. Завжди. Ми єдині у Христі всі. Ми не дамо образити нікого», – зазначив церковний діяч.



На початку проповіді Жар зізнався, що йому важко розмовляти українською мовою. Потім Лонгин звинуватив українську державу в тому, що вона обікрала УПЦ МП, а також розпочала війну проти українського народу. Міністра культури Олександра Ткаченка та інших представників влади митрополит московського патріархату назвав  слугами диявола.

Цікаво знати

Вознесенський Банченський чоловічий монастир УПЦ (МП) — діючий чоловічий монастир УПЦ московського патріархату. Розташований у селі Молниця Герцаївського району Чернівецької області.

Керує Банченським монастирем скандальний митрополит Лонгин, або ж Михайло Жар. У 2005 році він самовільно викопав тіло рідного брата на кладовищі й перепоховав на території свого монастиря. Дружина і діти покійного домагалися в міліції та прокуратурі повернути тіло. У 2004 році Жар публічно агітував за Віктора Януковича, але після виборів покаявся перед новою владою і у 2008 році отримав звання Героя України. Своїм другом цього діяча називав регіонал Юрій Бойко. Після початку російсько-української війни Лонгин закликав саботувати мобілізацію, а винними у кровопролитті називав США та Захід. У 2019 році Жар заявив, що не благословляє йти на війну, а керівників України називав проклятими сатаністами.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий