Поблажки для «бляхерів»: у Зеленського хочуть терміново ухвалити рішення

Поблажки для «бляхерів»: у Зеленського хочуть терміново ухвалити рішення

У команді президента Володимира Зеленського хочуть піти на нову поступку для власників «євроблях» і відтермінувати введення штрафів за їзду на нерозмитнених авто до кінця 2019 року.




Водночас «євробляхерів» попереджають, що така відстрочка буде останньою.


Зокрема, активісти, які представляють інтереси «бляхерів», хочуть не тільки перенести термін введення штрафів, а й змінити формулу розрахунку акцизу.

Хоча, згідно з чинним законодавством, уже у травні поліція повинна була оголосити полювання на порушників. Проте період для розмитнення продовжили, тому власники «євроблях» так і не платять штрафи, але й не поспішають оформляти свої авто.



При цьому вже 22 серпня набудуть чинності норми про штрафи за порушення термінів митного режиму власниками автомобілів на іноземній реєстрації.

А в Мінінфраструктури повідомили, що до кінця 2019 року розроблять нові правила розмитнення автомобілів. Ними спробують вирішити проблему з «евробляхамі».

Юрист Олександр Плахотник вважає: ті, хто дійсно хотіли легалізувати свої автомобілі, зробили це ще в перші три місяці після ухвалення закону, коли діяла 50%-ва знижка на акциз.

Зазначимо, що закон, який знизив розмір акцизів і посилив штрафи, розробляла глава комітету з питань податкової політики Ніна Южаніна. Змінити його з урахуванням абсолютної більшості «Слуги народу» буде не важко. Тому це рішення, як і багато інших, залежатиме від позиції Зеленського.

Поблажки для "бляхерів": у Зеленського хочуть терміново ухвалити рішення

«Крім термінів, у команді глави держави претензій до документу не мають. Активісти ГО «Авто Євро Сила» пішли далі – вони хочуть не тільки змістити терміни, але й скасувати коефіцієнт віку. І якщо Зеленський піде на такий крок, в країну задешево зможуть привозити старі авто, а всі легальні імпортери опиняться під ударом», – йдеться в матеріалі.

Пізніше стало відомо, що в Міністерстві внутрішніх справ не вважають за доцільне продовжувати мораторій на штрафи для авто на єврономерах.

При цьому в Мінінфрастурктури підтримали ініціативу президента щодо відстрочення введення штрафних санкцій для водіїв авто на єврономерах. Як повідомляється на сайті міністерства, відомство увійде в робочу групу зі створення законопроекту, покликаного врегулювати порядок розмитнення автомобілів.

У міністерстві відзначили, що з 22 серпня 2019 року настає адміністративна відповідальність водіїв і власників автомобілів з іноземною реєстрацією за їхнє використання з порушенням митного режиму, однак раніше президентом України була ініційована відстрочка введення штрафних санкцій.

«За результатами наради прийнято рішення створити робочу групу, яка за час відстрочки санкцій повинна розробити новий законопроект, який врегулює порядок розмитнення автомобілів. Робочу групу очолюватиме Владислав Криклій (начальник Головного сервісного центру МВС України. – Ред.)», – відзначається в повідомленні .

Лавренюк також зазначив, що Мінінфраструктури підтримує зазначені ініціативи та сприятиме їхній реалізації.

Які штрафи введуть:

  • за водіння авто на єврономерах – 8500 грн;
  • повторне протягом року керування «євробляхою» – 17 000 грн і заборона на водіння протягом року;
  • якщо затримав розмитнення на термін до 1 доби – 170 грн;
  • від 1 до 10 діб – 340 грн;
  • від 10 до 20 діб – 8500 грн;
  • від 20 до 30 діб – 85 000 грн;
  • від 30 діб – 170 000 грн.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий