Почалось: США перекидають війська на кордон з Росією

Почалось: США перекидають війська на кордон з Росією

США мають намір збільшити вдвічі контингент морських піхотинців у Норвегії і перекидають його ближче до кордону Росії.




 


Зокрема, плани щодо збільшення числа морських піхотинців в Норвегії з 330 до 700 і переміщення деяких з них ближче до російського кордону викликали різку реакцію з боку Москви, яка назвала ці дії «явно недружніми».

Спочатку США розмістили морпіхів у Норвегії в 2017 році в рамках підготовки військовослужбовців до ведення бойових дій в зимових умовах. Американські військовослужбовці повинні були покинути норвезьку територію в 2018 році, проте пізніше було ухвалене узгоджене з Осло рішення про продовження терміну дислокації морпіхів до п’яти років. Це перші іноземні війська, дислоковані в Норвегії після Другої світової війни.



У МЗС Норвегії підкреслюють, що цей крок не спрямований проти Росії і розміщення в країні військових баз США на постійній основі не буде.

Разом з тим варто відзначити, що президент США Дональд Трамп підписав новий військовий бюджет країни до вересня 2019 року. Документ передбачає заморожування коштів на програму «Відкрите небо», в рамках якої здійснювалися спостережні польоти військових над територією США та Росії.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий