Політолог розповів про причини конфлікту афганців з воїнами АТО

Політолог розповів про причини конфлікту афганців з воїнами АТО

Протистояння між ветеранами-афганцями та ветеранами АТО, яке на сьогоднішній день активно розігрується в Україні, не було спеціально запрограмоване, а виникло самовільно. Таку думку в інтерв’ю одному з онлайн-видань висловив політичний експерт, колишній народний депутат Тарас Чорновіл, інформує replyua.net. На його думку, ветерани АТО позиційно об’єднуються, коли знаходяться ідеологічні певні формати, вони діють як одна команда.




«Ветерани АТО — чи то люди з Національного корпусу від «азовців » чи пов’язані з «Айдаром», люди, які пройшли вже службу в збройних силах України або в Нацгвардії — вони більш-менш цілісно виступають. Їм важко скоординуватися, але позиція ідеологічна, в принципі, така ж », — вважає Чорновіл. А серед ветеранів-афганців, за словами експерта, єдності в принципі немає.


«Там є люди, які Майдан відстояли, активно брали участь і постраждали серйозно. І є люди, які дуже добре пригрілися при владі Януковича, або ті, які працювали повністю стовідсотково на ліві сили — той же самий глава Української Спілки ветеранів Афганістану Червонописький. Він не може бути силою всіх афганців, але він був одним з тих, хто вступив в жорсткий конфлікт з ветеранами АТО, коли був розподіл грошей. Тому що офіційна організація так добре присмокталася до грошових потоків, які, звичайно, не хоче втрачати», — допускає Чорновіл.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий