Порошенко збирає РНБО для реформування “Укроборонпрому”

Порошенко збирає РНБО для реформування “Укроборонпрому”

Під час засідання також обговорять питання розширення контролю за діяльністю оборонного сектору, повідомляє ТСН.




Пов’язане зображення


Президент України Петро Порошенко анонсував засідання Ради національної безпеки для розгляду питання діяльності й реформування “Укроборонпрому” у середу, 6 березня.

Про це він заявив під час засідання Ради регіональної розвитку Миколаївської області.



“Ми вже давно планували засідання Ради національної безпеки й оборони з порядком денним з питанням реформування “Укроборонпрому” та посилення прозорості його діяльності. Розширення урядового, парламентського та суспільного контролю за діяльністю оборонного сектору. Зранку доручив Секретарю РНБО Олександру Валентиновичу Турчинову підготувати це засідання попередньо на середу”, – наголосив він.

Результат пошуку зображень за запитом "РНБО"

До того ж Порошенко доручив провести необхідні консультації із закордонними партнерами.

Нагадаємо, раніше навколо “Укроборонпрому” спалахнув скандал. За даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, член Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор “Укроборонпрому” Павло Букін. У розслідуванні вперше оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі.

Результат пошуку зображень за запитом "РНБО"

Як заявила представниця президента Ірина Луценко, Гладковський та “Укроборонпром”

Гладковський і “Укроборонпром” позиватимуться через розслідування про розкрадання на оборонці – Луценко готують позов до журналістів. Згодом Гладковський заявив, що

Після скандалу з розкраданнями в армії Гладковський призупиняє свої повноваження в РНБО тимчасово призупиняє свої повноваження в РНБО. Також він звернувся до правоохоронців із проханням перевірити розслідування журналістів.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий