Президент Гамбії скасував результати виборів, які його не влаштували

Президент Гамбії скасував результати виборів, які його не влаштували

Неочікуваний політичний поворот у Гамбії – президент Яхья Джамме відмовився визнати свою поразку на виборах і закликав провести нові.




Голосування відбулося 1 грудня. Наступного дня президент погодився з результатами. Чинний глава держави програв вибори опозиційному кандидату Адаму Берроу. За Джамме віддали 37% голосів, за його суперника – 45,5%. Однак нині він не визнає свою поразку. Заявляє, що під час виборів були допущені «серйозні порушення». Цю заяву вже рішуче засудили у Держдепі США.


Про це повідомляє Infokava.com з посиланням на 5.ua

Яхья Джамме править країною уже 22 роки. Правозахисники неодноразово звинувачували його у репресіях опозиціонерів та журналістів. Сам президент заявляв: «готовий правити хоч мільярд років, якщо на те буде воля Аллаха».



«Звертаючись до усіх гамбійців, заявляю – я не визнаю результати виборів і цією заявою анульовую їх повністю. Ми повернемося до виборчого процесу, тому що я хочу впевнитися, що кожен громадянин віддав свій голос. За цим наглядатиме неупереджена та незалежна від зовнішніх впливів виборча комісія»

, – розповів Яхья Джамме.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий