Протести в США: поліція переходить на бік мітингувальників та встає на коліна – фото, відео

Протести в США: поліція переходить на бік мітингувальників та встає на коліна – фото, відео

У низці міст США правоохоронці приєднуються до учасників акцій протесту. У Каліфорнії та Вашингтоні копи встали на коліна у знак солідарності з мітингувальниками. Акції непокори проти дій поліції тривають з 25 травня – після смерті Джорджа Флойда.




Копи приєднуються до акцій протесту

У кількох великих містах США, серед яких – Міннеаполіс, Канзас-Сіті, Лос-Анджелес, Сан-Дієго та Нью-Йорк, представники поліції приєднались до акцій протесту, інформує ABC.

Шефи поліції підтримують акції протесту

В окрузі Дженесі, штат Мічиган, місцевий шериф Кріс Свонсон заявив, що він та його підлеглі радше йтимуть разом з протестувальниками, аніж патрулюватимуть.


Ми бачили лише групу людей – чорних та білих, молодих та літніх, з усюди – Індіани, Детройту – і вони обурені. Їхні голоси не почули,
– сказав Свонсон.

Схожу заяву зробив і шеф поліції в окрузі Кемден, що у Нью-Джерсі. Джо Висоцкі приєднався до маршу протестувальників, одягнутий у захисну маску та поліцейську форму.



Ми знаємо, що разом ми сильніші, що у місті Кемден ми можемо створити простір, де поліція зосереджена на деескалації та діалогу,
– пояснив свої дії Висоцкі.

поліція на боці протестувальників у США
Шеф поліції Джо Висоцкі разом з протестувальниками / Фото ABC

Поліція встає на коліна перед протестувальниками у «знак єдності»

У Санта-Круз, що у Каліфорнії, мер Джастін Камінгс та шеф місцевої поліції Енді Міллс встали на коліна у знак підтримки протестувальників. У Нью-Йорку копи аплодували учасникам акції протесту.

У столиці країни – Вашингтоні поліцейські, до яких підійшли демонстранти, встали на коліна, аби показати з ними «знак єдності».

Копи стали на коліна під час протестів у США
Поліцейські солідарні з протестувальниками / Фото з телеграм-каналу «Карточный домик»

 

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий