Путін цілий день спілкувався з хворим на ковід. Вірить у свій імунітет від «Спутник V»

Путін цілий день спілкувався з хворим на ковід. Вірить у свій імунітет від «Спутник V»

Президент Росії Володимир Путін розповів, що в його оточенні захворіли на ковід десятки людей, з якими він спілкувався. А сам він тепер сподівається на ефективність російської вакцини «Спутник V», яку не визнали більшість західних країн.




Раніше він пішов на самоізоляцію та не зміг поїхати у Душанбе на саміт Шанхайської організації співпраці (ШОС) і Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ).


«Це пов’язане з тим, що у найближчому оточенні виявлені випадки захворювання на коронавірус. Це не один, не два, а кілька десятків людей», — розповів Володимир Путін по відеозв’язку.

Пізніше він повідомив, що протягом дня спілкувався з хворою людиною, з якою працює «у безпосередній близькості».



«Він був вакцинований, у нього титри впали, але він ревакцинувався, судячи з усього, запізно. І через, по-моєму, три дні після ревакцинації захворів. Я напередодні спілкувався з ним цілий день — дуже близько протягом всього дня», — поскаржився російський президент.

«Це природний експеримент — подивимося, як реально спрацює на практиці «Спутник V», — пожартував він, і додав, що сподівається, «що все буде так, як і має бути».

Сам він сказав, що у нього «титри після вакцинації високі».

Супутник

АВТОР ФОТО,GETTY IMAGES

У більшості європи «Супутник V» не визнали як вакцину проти коронавірусу. Водночас російську вакцину замовляли Іран та країни в Латинсьій Америці й Африці

Володимир Путін, за офіційною версією, вакцинувався російською вакциною.

Раніше речник Путіна Дмитро Пєсков запевняв, що в планах президента Росії через коронавірус «ніяких змін немає», хоча він і вирішив не їхати у Душанбе.

Путін здав тест на коронавірус і «абсолютно здоровий», розповів у вівторок Пєсков.

Він не уточнював, хто саме в оточенні Путіна захворів, і не зміг відповісти на питання, як Путін буде голосувати на виборах в російську Держдуму з урахуванням самоізоляції.

Минулої п’ятниці Путін відвідував у Москві церемонію прощання із загиблим главою МНС Євгеном Зінічевим, а у вихідні зустрічався з олімпійцями і їздив у Псковську область на відкриття меморіалу «Олександр Невський з дружиною» на березі Чудського озера.

У понеділок ввечері після зустрічі з паралімпійцями Путін разом з міністром оборони Сергієм Шойгу прилетів на вертольоті на танковий полігон «Муліно», де проходить частина російсько-білоруських навчань «Захід-2021».

У вівторок вранці Кремль оголосив, що напередодні російський президент також встиг зустрітися з президентом Сирії Башаром Асадом, який відвідав Москву з неанонсованим візитом.

У період пандемії Путін максимально скоротив кількість поїздок і особистих зустрічей, проводячи значну частину заходів в режимі онлайн.

Потім він знову почав брати участь в заходах, але їхні учасники мали перед зустріччю з президентом два тижні перебувати на карантині.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий