Путін готувався до війни з НАТО: військовий експерт описав два сценарії повної «окупації» Заходу

Путін готувався до війни з НАТО: військовий експерт описав два сценарії повної «окупації» Заходу

Очільник Кремля Володимир Путін готувався до прямого військового зіткнення з країнами НАТО, але цьому перешкодили українські захисники, які не дозволили окупантам рушити на Захід.




У разі перемоги РФ над Україною, Путін хотів захопити Європу або через країни Балтії, або через Молдову чи Румунію.


Про це 24 каналу розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

«Вони безумовно пішли б далі – це абсолютно очевидно. Цей успіх їх тільки б окрилив і надихнув. Якщо б вони перемогли Україну, хто був би далі – тут є два варіанти. Перший варіант – балтійські країни, другий варіант – через Молдову створювати проблеми Румунії», – сказав аналітик.



За його словами, що за другим сценарієм ціллю все ж би стала саме Румунія. Він пояснив, Будапешт діє в інтересах Росії, розпочавши, зокрема, підіймати питання щодо прав угорців у Румунії.

«Це був би ще один спосіб розколоти єдність НАТО. Такі плани у них десь готувалися і ми навіть ще про них чули, коли проговорився генерал міннекаєв. Він на брифінгу сказав, що плани Росії на півдні – це створення «сухопутного коридору» до невизнаного Придністров’я, а це призвело б до конфлікту з Молдовою і потенційного конфлікту з Румунією», – додав Мусієнко.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий