Російський активіст отримав 250 годин отримав виправних робіт за критику суду

Світова суддя 11-го ділянки Московського району Рязані Людмила Лашина засудила лідера регіонального відділення ПАРНАС Юрія Богомолова до 250 годин обов’язкових робіт по справі про образу судді. Про це повідомляє «7 × 7» з посиланням на самого активіста. Богомолов був визнаний винним за статтею 319 КК (образа представника влади).




11 серпня 2015 року активіст помістив на особистому ВК-сторінці пост з критикою суддів Московського райсуду міста Світлани Павлухіна і Івана Баришнікова і Рязанського облсуду Олексія Артюхина, причетних до його незаконного засудження до штрафу 10 тисяч рублів за одиночний пікет. Про них Богомолов відгукнувся так: «Эти суки, этот человеческий мусор, эти продажные твари, эти подонки».


Крім того, всіх суддів Росії в цілому він назвав «обслугой жуликов и воров, сворой путинских блядей и высокооплачиваемых проституток».

Пост супроводжувався фотографією, на якій активіст тримав плакат з написом «Судді Росії і Рязані! Ви — не ваша честь. Ви — ваша нечисть».



За цю публікацію Московський міжрайвідділу СКР і завів на Богомолова справу. 17 вересня оперативники ЦПЕ, в тому числі майор Микола Володін, вилучили у активіста плакат з критикою суддів, а також комп’ютери його і його дружини.

Справа вів слідчий Альошин. 7 жовтня він зателефонував Богомолову і запропонував йому добровільно з’явитися на психіатричну експертизу. Активіст відповів відмовою, після чого до нього приїхали оперативники ЦПЕ на чолі з майором Володіним і відвезли його на експертизу примусово.

Раніше Богомолов пояснював «Граням», що не вважає існуючі нині в Росії влади законними і легітимними, а тому відмовляється вступати з ними в контакт і не має наміру добровільно брати участь в їх заходах.

Суд над активістом тривав з 21 грудня. Богомолов принципово не став звертатися до адвоката за дорученням — захищав його адвокат, наданий державою.

У понеділок, перед винесенням вироку, Богомолов виступив з останнім словом. «То, что обматерил — не отрицаю, — заявил он. — Виноват ли? Могу, пожалуй, сказать вот что. Я поддерживаю право народа на восстание, если власть узурпирована… По этой же логике я считаю, что судьи, принимающие незаконные решения… должны быть хоть как-то наказаны. Хотя бы «народными средствами». Пока у нас не будет возможности судить этих судей нормальным судом или подвергнуть их люстрации».

«Ко всему прочему, я вообще не признаю право нынешних судов меня судить (как и вообще судить кого угодно), — заметил Богомолов в завершение своей речи. — Потому что все наши суды, российские, нынешние, — нелегитимны. Поскольку нелегитимен лжец и трус, якобы гарант Конституции президент Путин».

Тим часом скарга Богомолова на 10-тисячний штраф за одиночний пікет надійшла в ЄСПЛ.

Источник:  graniru

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий