СБУ відкрила кримінальну справу проти Порошенка: перші подробиці

СБУ відкрила кримінальну справу проти Порошенка: перші подробиці

За фактом можливого захоплення влади колишнім президентом України Петром Порошенком при призначенні суддів Верховного Суду Шевченківський районний суд Києва зобов’язав Службу безпеки України відкрити кримінальне провадження. Про це сказано в матеріалах суду, передає Politeka.




В суд надійшла скарга на бездіяльність співробітників СБУ. Вона була мотивована тим, що 11 червня заявник, чиє ім’я не вказано, звернувся в Головне слідче управління Служби безпеки України із заявою про скоєння Порошенко кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу.


Крім того, у заяві зазначено про вчинення злочинів членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, які провели конкурси на зайняття вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду і приймали рішення про затвердження рейтингів кандидатів на зайняття посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду в рамках конкурсів на зайняття вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду; членами Вищої ради правосуддя, які приймали рішення про внесення подання Президентові про призначення осіб на посади суддів Верховного Суду та особами, які призначені суддями Верховного Суду указами Порошенко від 10 листопада 2017 року, від 14 грудня 2017 року, від 30 серпня 2018, від 07 травня 2019 року.

Шевченківський районний суд задовольнив скаргу і своїм рішенням зобов’язав СБУ відкрити справу за вказаними фактами.



Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий