Що означає для України сьогоднішній референдум в Туреччині?

Що означає для України сьогоднішній референдум в Туреччині?

Відомий блогер Олег Пономарь на своїй сторінці в Facebook прокоментував загальнонаціональний референдум, що відбувся вчора, 16 квітня в Туреччині.




Олег Пономарь підкреслює, що не потрібно забувати, що Туреччина – це не Європа з її багатовіковими традиціями свободи і демократії. Туреччина – це Схід, це нащадки Османської Імперії, тому прагнення до концентрації влади – це у них в крові.


«Я не кажу, що це прекрасно, те, що відбувається в Туреччині, я говорю, що це так є. Україна повинна виходити тільки зі своїх національних інтересів при аналізі сьогоднішнього референдуму. Так ось, для нас посилення повноважень Ердогана не несе ніякої небезпеки. Туреччина є лояльним членом НАТО і буде ним в подальшому. Туреччина є стратегічним партнером України, не скажу найближчим союзником, як Канада, США, країни Балтії, Великобританія, Грузія і Польща. Туреччина активно допомагає Україні відроджувати нашу армію і флот, наш ВПК. Туреччина – найважливіший чорноморський регіональний гравець, лояльний Україні. Це все, що важливо для нас», — написав Олег Пономар.

При цьому блогер підкреслює, що не потрібно забувати, що це рішення турецького народу і це рішення всі повинні поважати.



Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий