Що зменшує користь зеленого чаю?
М’ясні страви, салати з листових овочів і інші продукти, багаті залізом, не варто запивати зеленим чаєм. Як з’ясували дослідники з Університету штату Пенсільванія, потрапляючи в організм одночасно, і залізо, і зелений чай втрачають свої корисні якості.
Результати дослідження опубліковані в журналі American Journal of Pathology.
Проводячи експерименти на мишах, вчені виявили, що одна з речовин зеленого чаю, від якої залежать антиоксідантні і протизапальні властивості (поліфенол EGCG), може з’єднуватися з залізом. Це призводить до «виключення» корисних для організму якостей обох елементів.
Як підкреслюють автори дослідження, особливо важливо пам’ятати про це пацієнтам з хронічним запальним захворюванням кишечника. Їм часто призначають добавки з залізом для запобігання анеміі, а також радять пити побільше зеленого чаю через його протизапальні властивості. Потрібно стежити, щоб ці два продукти не зустрічалися, попереджають вчені.
Дієтологи, в свою чергу, радять не захоплюватися зеленим чаєм і не пити його занадто часто.
Источник: bdzhola