Що зменшує користь зеленого чаю?

Результати дослідження опубліковані в журналі American Journal of Pathology.


Проводячи експерименти на мишах, вчені виявили, що одна з речовин зеленого чаю, від якої залежать антиоксідантні і протизапальні властивості (поліфенол EGCG), може з’єднуватися з залізом. Це призводить до «виключення» корисних для організму якостей обох елементів.

Як підкреслюють автори дослідження, особливо важливо пам’ятати про це пацієнтам з хронічним запальним захворюванням кишечника. Їм часто призначають добавки з залізом для запобігання анеміі, а також радять пити побільше зеленого чаю через його протизапальні властивості. Потрібно стежити, щоб ці два продукти не зустрічалися, попереджають вчені.



Дієтологи, в свою чергу, радять не захоплюватися зеленим чаєм і не пити його занадто часто.

Источник:  bdzhola

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий