Скільки грошей витрачає Україна на утримання російських полонених: Денісова озвучила суми

Скільки грошей витрачає Україна на утримання російських полонених: Денісова озвучила суми

Добове утримання полонених військових із країни-терориста обходиться Україні в 50-100 грн. Наразі вони утримуються у СІЗО та «установах Збройних сил України».




При цьому табір для російських військовополонених можуть розмістити в одній із колоній, які не працюють. Про це розповіла уповноважена Верховна Рада з прав людини Людмила Денісова в інтерв’ю LB.


Вона зазначила, що справді є така позиція та мета, щоб створити окремий табір. Робота у цьому напрямі вже ведеться.

«У нас достатньо непрацюючих колоній, у яких немає осіб, які утримуються. Котрусь можна передати Збройним силам України, Міністерству оборони України і там зробити такий табір», – сказала Денісова.



За її словами, справа не в коштах, які витрачає держава на утримання окупантів, а в тому, щоб бранці були. «Ми знаємо, що наші люди теж потрапили у полон», – пояснює омбудсменка.

Вона додала, що полонених не зможуть залучити до розбирання завалів та прибирання вулиць до завершення слідчих дій та винесення вироку.

Раніше повідомлялося, що на Луганщині українські захисники відбили четверту атаку російських окупантів. Декількох рашистів було ліквідовано. Також прикордонники захопили у полон зрадника з Донецької області, повідомили у Держприкордонслужбі.

Офіцер ДПСУ із позивним «Рой» розповів, що це була четверта спроба наступу російських окупантів на позиції прикордонників. Цього разу вони намагалися застати українських воїнів зненацька.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий