Спалені авто й розгромлені будівлі: як виглядає Алмати після масових протестів. Фоторепортаж

Спалені авто й розгромлені будівлі: як виглядає Алмати після масових протестів. Фоторепортаж

Найбільше місто й колишня столиця Казахстану Алмати стало центром протестів у країні, які тривають уже п’ятий день. Його вулиці перетворилися на хаос внаслідок численних заворушень, стрілянини, підпалів і мародерства.




Водночас самі жителі зазначають, що місто в ці дні більше схоже на закинуту місцевість із фільмів жахів. Фотографії публікують відомі видання, OBOZREVATEL зібрав декілька красномовних знімків (щоб подивитися, доскрольте новину до кінця).


Зауважимо, що в Алмати вже кілька днів діє режим надзвичайного стану, встановлено комендантську годину. Однак демонстрантів це не зупинило: напередодні й уночі люди, як і в багатьох інших містах країни, влаштовували погроми й підпали.

Так починалися протести в Алмати

Як результат, акімат (місцева адміністрація) в Алмати через добу після захоплення вигорів ізсередини майже вщент. Гасити ж займання в місті нікому – екстрені служби не працюють, а автомобілі рятувальників і швидкої допомоги протестувальники спалили.



Протестувальники підпалили кілька будівель
Алмати у вогні

Зранку 6 січня влада відправила в Алмати багато силовиків і бронетехніку. Там оголосили антитерористичну операцію, розіславши жителям смс із проханням залишатися вдома. Також попередили, що військові готові «жорстко відповідати» на нові спроби заворушень.

Підпали в місті
Люди також підпалювали автомобілі

Люди ж почали збиратися в інших куточках міста, а не як раніше на центральній площі. Згодом повідомлялося про стрілянину й навіть десятки жертв під час спроби штурму поліцейського департаменту й районних відділень.

На вулиці Алмати стягнули бронетехніку

Додамо, що в Алмати були проблеми з інтернетом, припинили діяльність фінустанови (як і в інших регіонах). Крім того, низка авіакомпаній призупинила рейси в це місто Казахстану.

Поліцейські барикади в Алмати

OBOZREVATEL постійно оновлює інформацію про те, що відбувається у Республіці Казахстан, і те, як на це реагує світ. Про останні події в країні, яку охопили протести, читайте за посиланням.

Спалені авто на вулицях Алмати
Місцеві кажуть, що колишня столиця перетворилася на місто із фільмів жахів
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий