«Терор відкрив уже занадто багато фронтів»: головне зі звернення Зеленського

«Терор відкрив уже занадто багато фронтів»: головне зі звернення Зеленського

Наразі вже є понад сотня звернень до посольства України в Ізраїлі від наших громадян. Встановлено місцеперебування п’яти наших людей на півдні Ізраїлю.




Увечері, 8 жовтня, президент Володимир Зеленський традиційно звернувся до українців і розповів про головні події доби.


Розмова з Нетаньягу

Сьогодні президент мав розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. Глава держави висловив співчуття через численні втрати від удару бойовиків. Своєю чергою прем’єр-міністр Ізраїлю поінформував про ситуацію станом на зараз.

«Між українським Посольством та поліцією Ізраїлю є вся необхідна співпраця для з’ясування деталей про українців, які опинилися в районах бойових дій та обстрілів. На жаль, підтвердилася загибель двох громадян України. Мої співчуття рідним і близьким», – зазначив Зеленський.



Він запевнив, що посольство України в Ізраїлі, усі українські дипломати, які опікуються цим регіоном, разом із розвідкою працюють цілодобово, щоб допомогти співвітчизникам, які потребують допомоги.

Наразі вже є понад сотня звернень до Посольства від українців. Встановлено місцеперебування п’яти наших людей на півдні Ізраїлю.

Зеленський закликав всіх громадян України в Ізраїлі бути уважними та виконувати інструкції місцевих сил безпеки.

«Дуже важливо, щоб увесь світ – увесь – не залишився осторонь того, що сталося зараз, та реагував максимально принципово.

Багатьох уразила зухвалість терористичного нападу. Зухвалість і ретельна підготовленість. Якщо терористи можуть собі це дозволити, значить, це загроза далеко не одній країні. І наступного тижня будемо працювати – разом із нашими партнерами – заради єдності світу в протистоянні терору. Різні міжнародні заходи вже заплановані. Українська позиція звучатиме, як завжди, на користь єдності та спільних дій», – запевнив він.

Терор проти людства

За словами президента Зеленського, терор відкрив уже занадто багато фронтів проти людства: війна проти України, війна на Близькому Сході, дестабілізації в Африці, постійне намагання спровокувати кризу на продовольчому ринку світу.

«Бути сильним у таких умовах – це протистояти терору. Недостатньо бути великою країною. Недостатньо бути багатою країною. Недостатньо мати амбіції. Бути сильним – це допомагати захищати людей і життя від будь-яких проявів терору.

І сьогодні, цього вечора, я хочу подякувати саме таким нашим людям, які рятують життя, які роблять усе, щоб терор програвав», – підсумував глава держави.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий