У Білому домі тривають переговори Зеленського і Байдена: перші подробиці, фото та відео

У Білому домі тривають переговори Зеленського і Байдена: перші подробиці, фото та відео

У Білому домі розпочалася зустріч президента України Володимира Зеленського з його американським колегою Джо Байденом. На порядку денному енергетична безпека й оновлення стратегічного партнерства.




Перед переговорами сторони зробили короткі заяви для ЗМІ. Наразі глави держав розмовляють у розширеному форматі та віч-на-віч. OBOZREVATEL стежить за перебігом переговорів (щоб подивитися фото і відео, доскрольте сторінку до кінця).


Зустріч Зеленського і Байдена.

Байден привітав Україну з 30-річчям незалежності і зазначив, що за ці роки партнерство між країнами зміцніло. Також він заявив про прихильність США суверенітету України на тлі російської агресії. Він підкреслив, що між країнами ведеться діалог з енергетичного питання і надання американської допомоги в цій сфері.

Байден нагадав про додатковий пакет військової допомоги в розмірі 60 мільйонів доларів.



Президент додав, що на зустрічі обговорюватиметься питання про те, яку допомогу США можуть надати Україні для ефективного проведення реформ.

Крім того, президент США додав, що хотів би відвідати Україну ще раз. Уточнимо, що він бував у нашій країні як віцепрезидент кілька разів у 2009-му, 2014-му, 2015-му і 2017-му роках.

Зі свого боку український президент висловив співчуття у зв’язку із загибеллю американських військових під час теракту в Кабулі. Він подякував Байдену за надані два мільйони доз вакцини проти коронавірусу.

Глава держави наголосив, що Україна за роки російської агресії втратила вже 15 тисяч найкращих людей. Він передав Байдену списки 450 полонених українців, які перебувають у Росії, а також на окупованих територіях Донбасу і Криму, та попросив допомогти звільнити їх.

«Наш пріоритет – питання безпеки. Це безпека на Донбасі, в Криму, в Чорному та Азовському морях. Також дуже важливе питання енергетичної безпеки не лише для України, але і всієї Європи через запуск «Північного потоку-2», – сказав президент України.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий