У Чорне море увійшов есмінець НАТО із «Томагавками» на борту. Фото

У Чорне море увійшов есмінець НАТО із «Томагавками» на борту. Фото
Американський ракетний есмінець USS Arleigh Burke (Арлі Бьорк) у четвер, 25 листопада, увійшов до Чорного моря для проведення навчань із союзниками та партнерами по НАТО. Його скерував Шостий флот Військово-морських сил США.

Про це повідомили на сторінці командування об’єднаних збройних сил НАТО в Неаполі у Twitter. Він оснащений ракетами «Томагавк» (щоб подивитися фото, доскрольте до кінця сторінки).




«Швидкий та небезпечний USS Arleigh Burk входить у Чорне море. USS Arleigh Burke – основний корабель класу есмінців із керованими ракетами», – сказано в повідомленні.


 



Зазначимо, що з 30 жовтня по 4 листопада есмінець також перебував в акваторії Чорного моря для проведення навчань.

Він розвиває швидкість до 30 вузлів (56 км/год) і здатний виконувати різноманітні завдання завдяки своєму потужному та збалансованому озброєнню, керованому єдиною системою Іджіс.

На озброєнні USS Arleigh Burke стоять артилерійська установка Mark 45 127 мм, дві шестиствольні зенітні установки Phalanx 20-мм, ракети «Гарпун», «Томагавк» та інші системи.

Довжина есмінця становить 142 метри, а ширина – 18 метрів. Екіпаж налічує 337 осіб разом із 23 офіцерами.

USS Arleigh Burke ввели в експлуатацію у 1991 році. Він був залучений до забезпечення повітряної безпеки Боснії та Герцеговини в 1995 році, завдавав ударів ракетами «Томагавк» в Іраку в 2003 році, а в 2014-му – використовувався в Сирії по бойовиках терористичної організації Ісламська держава.

Есмінець USS Arleigh Burke увійшов до Чорного моря

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий