У Києво-Печерській лаврі понад 90 хворих на коронавірус: храм закривають на карантин

У Києво-Печерській лаврі понад 90 хворих на коронавірус: храм закривають на карантин

У Києво-Печерській лаврі виявили нові 63 хворих на коронавірус COVID-19 священників. Станом на 13 квітня у лаврі вже понад 90 випадків зараження коронавірусною інфекцією. Лавру вирішили закрити на карантин.




Про закриття Києво-Печерської лаври на карантин повідомив мер Києва Володимир Кличко під час брифінгу.


За рішенням комісії з надзвичайних ситуацій, Києво-Печерська лавра закривається на карантин,
– повідомив Володимир Кличко.

Він також закликав правоохоронні органи проконтролювати дотримання цього рішення.



Що відомо про спалах коронавірусу в Києво-Печерській лаврі

9 квітня мер Києва Володимир Кличко повідомив, що з 41 нового випадку, що виявили за останню добу у Києві – 26 хворих з Києво-Печерської лаври. Кличко закликав вірян дотримуватися карантинних обмежень.

Складно уявити, який може бути ланцюг передачі інфекції,
– заявив Кличко.

За словами Кличка, він побоюється спалаху коронавірусу після Великодніх свят. Також мер столиці зауважив, що кілька разів зустрічався з представниками різних конфесій, з приводу обмежень під час карантину.

Важливо! Церкви наразі повинні правити служби в обмежувальному режимі та максимально залучити онлайн-трансляції.

Масові зібрання наразі дуже небезпечні та заборонені, тому відвідування церкви не може бути винятком. Втім, значна частина українців продовжують ігнорувати карантинні обмеження та відвідують церковні служби.

Зокрема, на Благовіщення 7 квітня у Львові священник УГКЦ причащав парафіян на задньому дворі церкви, причому всіх з однієї ложки.

Чи дозволені церковні служби під час карантину

  • Уряд офіційно не закриває церкви, однак забороняє масові релігійні заходи. Попри це Православна церква України не бачить підстав для заборони проведення богослужінь за участю не більше як 10 осіб.
  • Президент України Володимир Зеленський поспілкувався з главами церков. Мовилось про безпеку святкування Великодня та проведення богослужінь в умовах поширення коронавірусу.
  • Вперше в історії у Ватикані усі великодні богослужіння Папи Римського Франциска відбудуться без присутності вірян. Папа просто зачитає молитву онлайн.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий