Україна обіграла Польщу і вперше за вісім років кваліфікувалася на чемпіонат світу з футзалу

Україна обіграла Польщу і вперше за вісім років кваліфікувалася на чемпіонат світу з футзалу

Що означає вирішальна перемога «синьо-жовтих» у Лодзі.

Збірна України з футзалу зіграє у фінальній частині ЧС-2024. У вирішальному матчі кваліфікації «синьо-жовті» обіграли Польщу — 5:3.




Команда Олександра Косенка стартувала у відборі з основного раунду, який виграла з доробком у 10 очок: три перемоги та єдина нічия з Нідерландами (1:1) в останньому турі.


Дотепер єдину поразку в п’яти матчах відбіркового елітраунду Україні завдали саме поляки — 2:3 у вересневій грі другого туру. Двічі «синьо-жовті» громили Бельгією та заробили чотири з шести можливих очок у двох поєдинках проти Сербії.

Зустріч з Польщею в шостому турі набувала вирішального характеру для обох команд: переможець гарантував собі путівку на мундіаль з першого місця в групі. Досі поляки втрачали очки лише в домашньому матчі проти Сербії — поразка 1:2.



Як пройшов матч?

  • Україна першою повела в рахунку на майданчику в Лодзі. Даниїл Абакшин вдало зіграв на добиванні та відзначився своїм вже шостим голом в розіграші елітраунду.
  • До екватора тайму українці подвоїли перевагу. Капітан «синьо-жовтих» Петро Шотурма після розіграшу кутового першим дотиком відправив м’яч у дальній кут.
  • Ігор Корсун закріпився в статусі найрезультативнішого гравця матчу дублем до перерви — 4:0. Футзаліст «Урагана» забив свої сьомий та восьмий голи в нинішньому елітраунді.
  • Польща відіграла два м’ячі за першу половину вирішального тайму. Дубль у складі суперника оформив Павел Канєвські.
  • Перевагу в три голи Україні повернув Ростислав Семенченко. Футзаліст відзначився своїм першим голом у кваліфікації, пробивши голкіперу поміж ніг, — 5:2.
  • Останнім голом у матчі відзначився поляк Якуб Рашковські. Фінальна сирена зафіксувала переможний для України рахунок — 5:3.

Кваліфікація ЧС-2024. Елітраунд. 6-й тур

Польща — Україна 3:5

Голи: Канєвські, 27, 30, Рашковські, 37 — Абакшин, 7, Шотурма, 9, Корсун, 12, 20, Семенченко, 31

У підсумковій таблиці вирішальна перевага України над поляками склала одне очко. Польща з 12-очковим доробком зіграє у плей-оф серед найкращих команд на других місцях.

Група В. Турнірна таблиця

  1. Україна — 13 очок (6 матчів)
  2. Польща — 12 (6)
  3. Сербія — 8 (6)
  4. Бельгія — 1 (6)

Що означає кваліфікація України на чемпіонат світу з футзалу?

  • «Синьо-жовті» гратимуть на мундіалі вперше за вісім років. Востаннє команда брала участь ще в чемпіонаті світу 2016 року, де вибула в 1/8 фіналу.
  • ЧС-2023 стане шостим в історії України. Найбільшим успіхом збірної залишається четверте місце на дебютному ЧС-1996.
  • Підопічні Косенка проводитимуть свій другий великий міжнародний форум за два з половиною роки. У лютому 2022 року «синьо-жовті» стали четвертою топкомандою Європи на чемпіонаті у Нідерландах.
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий