Вакарчук пропонує дати Медведчуку й Бойку по 15 років в’язниці

Вакарчук пропонує дати Медведчуку й Бойку по 15 років в’язниці

Лідер партії Голос готовий подати в Раду законопроект, який дозволить СБУ й Нацраді реагувати на незаконні “переговори” з країною-агресором.




Лідер партії Голос Святослав Вакарчук пропонує карати “переговорників” з Росією, не уповноважених на це державою, позбавленням волі на строк до 15 років. Про плани подати такий законопроект в Раді нового скликання він заявив сьогодні на прес-конференції, передає Ліга.Новини.


Він зазначив, що така практика існує в багатьох країнах, зокрема, США ще в 1799 році ввела “акт Логана”, який вводив кримінальну відповідальність за будь-які переговори з країнами, з якими США знаходилися в стані конфлікту.

“Ми пропонуємо подібний за духом і змістом закон. Його повна назва буде “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони сепаратистських переговорів з представниками держави-агресора”, – сказав Вакарчук.



Він пропонує внести зміни до статті 111 КК “держзрада”, і ввести покарання за подібні дії – позбавлення волі на 13-15 років і заборону займати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до п’яти років. До обов’язків СБУ проектом додається обов’язок реагувати на подібні “переговори”.

Нацраді з питань теле- і радіомовлення в законопроекті пропонують дати повноваження анулювати ліцензії ТРК, які поширюють інформацію, яка загрожує територіальній цілісності і суверенітету України або виправдовують агресію проти України або окупацію її територій.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий